Søgeoversigt

< Forrige / Næste >

Søgeoversigt

Evernotes effektive søgning gør det nemt og hurtigt at finde det, du leder efter. Nogle af de bemærkelsesværdige funktioner omfatter:

• Robust search dropdown menu with quick access to:
    • Søgeforslag. Forslag i realtid giver dig svar mens du skriver.
    • Gemte søgninger. Opret en gemt søgning til komplekse søgninger eller til ting du ofte søger efter.
    • Noter, notesbøger og projektområder. Giver hurtig adgang til specifikt indhold.
    • Søgefiltre. Begrænser resultaterne for at finde præcis hvad du har brug for.
  • Søgning uden tegnsætning. Find det du har brug for uanset tegnsætning.
  • PDF- og dokumentsøgning. Find øjeblikkeligt tekst i PDF-filer, Microsoft Office-dokumenter, billeder, præsentationer og scannede dokumenter.
  • Søgning efter håndskrevet tekst. Find håndskrevet tekst i billeder der er knyttet til noter.
  • Avanceret søgesyntaks og Boolean-søgning. Søg i dine noter ved hjælp af særlige søgekommandoer.

Nogle søgefunktioner er kun tilgængelige med visse Evernote-ordninger. Få mere at vide >>

For at gøre brug af disse søgefunktioner skal du sikre dig, at du anvender det nye Evernote til Mac, Windows, iOS, Android eller nettet.

Rullemenusøgning

Søgefunktioner

Der er fire sektioner i rullemenusøgningen: Søgeforslag, Gå til..., Tilføj filter og Gemte søgninger. Disse forslag styres af en algoritme, der forudsiger hvad der kan være relevant for dig baseret på forskellige faktorer såsom forudgående søgninger og nylig aktivitet.

Søg efter forslag

Søgeforslag findes øverst på rullelisten, der vises når du klikker eller trykker på søgefeltet og er angivet med et forstørrelsesglasikon til venstre. Hvis du klikker på et søgeforslag udføres den foreslåede søgning.

Gemte søgninger

Hvis du har oprettet gemte søgninger vises disse under søgeforslag.

For at oprette en ny gemt søgning skal du blot udføre en søgning og derefter klikke eller trykke på knappen Flere handlinger (tre prikker) øverst på panelet med notelister. Vælg Gem søgning.... For at ændre navnet på en gemt søgning eller slette den helt skal du køre den gemte søgning, klikke eller trykke på de samme tre prikker øverst på panelet med notelister og derefter vælge Rediger gemt søgning... eller Slet gemt søgning.

Hvis du ikke har gemte søgninger vises dette afsnit ikke i din rullemenusøgning.

Få mere at vide >>

Gå til...

Dette afsnit foreslår specifikke noter, notesbøger og projektområder. Hvis du vælger en af disse åbnes den pågældende note eller notesbog eller det pågældende projektområde øjeblikkeligt, og derved kan du hurtigere komme derhen hvor du vil være.

Tilføj filtre

Søgefiltre giver dig mulighed for hurtigt at søge efter noter, der indeholder en bestemt type indhold. Disse filtre kan vises i rullemenusøgningen hvis du har denne type indhold. Alternativt kan du indtaste navnet på filtret i søgefeltet og derefter klikke eller trykke på filternavnet for at anvende det. Bemærk at filteret ikke vises hvis du ikke har noter med den pågældende type indhold.

Filtre er tilgængelige for indhold, der indeholder:

• Adresser
  • Arkivfiler
  • Vedhæftede filer
  • Lyd
  • Kalenderbegivenheder
  • Afkrydsningsfelter
  • Kodeblokke
  • Kontakter
  • Datoer
  • Dokumentfiler
  • E-mailadresser
  • Krypteret
  • Google Drev
  • Billeder
  • Heltal
  • Lister
  • Tal
  • Office-filer
  • PDF-filer
  • Procenter
  • Personnavne
  • Telefonnumre
  • Præsentationsfiler
  • Priser
  • Regneark
  • Tabeller
  • Tidspunkt
  • URL'er
  • Video
  • Webklip

Andre filtre kan anvendes på søgeresultaterne ved at klikke på ikonet Tilføj filtre over listen med søgeresultater (på skrivebordet) eller ved at trykke på de tre prikker i øverste højre hjørne og vælge Filtrer noter (på mobil). Herfra vil du se den fulde liste over tilgængelige filtermuligheder, inklusive:

• Mærker
  • Placeret i
  • Indeholder
  • Oprettelsesdato
  • Opdateringsdato

Besøg Filtrér din noteliste for at læse mere.

Søgning uden tegnsætning

Evernote kan tilmed søge i dit indhold når der er variationer i tegnsætningen mellem den indtastede tekst og den faktiske stavemåde i noten. Nogle eksempler inkluderer:

• Tankestreg - Du kan søge efter resultater for "ind-tjekning" med "tjek", "ind" eller "indtjekning"
  • Understregningstegn - Du kan søge efter resultater for "kunde_id_nummer" med "kunde", "id", "nummer" eller "kundeidnummer"
  • Punktum - Du kan søge efter resultater for "R.S.V.P" med "rsvp"
  • Apostrof - Du kan søge efter resultater for "O'Connor" med "connor" eller "oconnor"
  • URL - Du kan søge efter resultater for "http://www.evernote.com/download" med "www", "evernote", "com", "download" eller "evernotecom"

PDF- og dokumentsøgning

Du kan finde tekst i PDF-filer, Microsoft Office-dokumenter, billeder, præsentationer og scannede dokumenter.

Få mere at vide >> og få tips til søgning i PDF-filer

Søgning efter håndskrevet tekst

Når du tager et billede eller vedhæfter et billede til en note kan Evernote finde og identificere tekst (inklusive håndskrevet tekst) inde i det pågældende billede. Få mere at vide >>

Avanceret søgesyntaks og Boolean-søgning

Avanceret søgningssyntaks giver dig mulighed for at søge i dine noter ved hjælp af særlige søgekommandoer som f.eks. oprettelsesdato, et bestemt mærke eller typen af indhold (lyd, billeder osv.)

Geografisk søgning: Find noter baseret på den placering hvor de blev oprettet ved hjælp af breddegrad, længdegrad og radius.

Boolean-søgning: Boolean-søgning er en type søgning hvor du kan kombinere nøgleord med operatører (eller modifikatorer). Du kan søge i Evernote ved hjælp af AND, OR, NOT og ( ).

Besøg Brug avanceret søgesyntaks og Brug Boolean-søgning til målrettede søgeresultater for at læse mere.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan bruger jeg filtre til at begrænse mine søgeresultater?

For at bruge filtre skal du blot indtaste navnet på det pågældende filter i søgefeltet og vælge det fra rullemenusøgningen. Du kan filtrere på forskellige måder, herunder efter forfatter, mærker, vedhæftninger og afkrydsningsfelter med mere.

Hvordan kan jeg få vist søgehistorikken?

Du kan ikke få vist søgehistorikken direkte. Søgeforslagene tager dog højde for din søgehistorik.