Den nye søgefunktion i Evernote Web

< Forrige / Næste >

Den nye søgefunktion i Evernote Web

Oversigt

Vi er glade for at kunne dele en helt ny søgeoplevelse i Evernote Web. Den nye søgning tilbyder mere funktionalitet end nogensinde før! Den er i øjeblikket kun tilgængelig når du bruger det nye Evernote Web.

Funktioner inkluderer blandt andet:

• Søgeforslag. Forslag vises mens du skriver i søgefeltet.
  • Søgefiltre. Begræns resultater efter mærker, afkrydsningsfelter, vedhæftninger med mere.
  • Lignende match. Stavefejl? Intet problem! Forslagene inkluderer forskellige stavemåder
  • Gemte søgninger. Opret en gemt søgning til komplekse søgninger eller til ting du ofte søger efter.

Søg efter forslag

Rullemenu med søgeforslag

Søgeforslagene vises i en rullemenu når du klikker på søgefeltet. Der er fire sektioner i rullemenusøgningen: søgeforslag, gå til, filtre og gemte søgninger. Disse forslag styres af en algoritme, der forudsiger hvad der kan være relevant for dig baseret på forskellige faktorer såsom forudgående søgninger og nylig aktivitet.

Søg efter forslag

Søgeforslag angives med et forstørrelsesglasikon på venstre side. Når du klikker på søgefunktionen findes søgeforslagene øverst på rullemenuen. Hvis du klikker på et søgeforslag udføres den foreslåede søgning.

Gå til...

Dette afsnit foreslår specifikke noter og notesbøger. Hvis du klikker på en af disse åbnes den pågældende note eller notesbog øjeblikkeligt, og derved kan du hurtigere komme derhen hvor du vil være.

Filtre

Med søgefiltre kan du hurtigt søge efter en bestemt type indhold. Følgende søgefiltre er tilgængelige:

• Adresser
  • Vedhæftede filer
  • Datoer
  • E-mailadresser
  • Afkrydsningsfelter
  • PDF-filer
  • Præsentationer
  • Billeder
  • Lister
  • Telefonnumre
  • Tabeller
  • URL'er
  • Webklip

Disse filtre kan vises i rullemenusøgningen hvis du har denne type indhold. Alternativt kan du indtaste navnet på filtret og derefter klikke på filternavnet for at anvende filteret. Bemærk at filteret ikke vises hvis du ikke har noter med denne type indhold.

Gemte søgninger

Gemte søgninger er nu tilgængelige på det nye Evernote Web. Du har muligvis allerede gemte søgninger, der er synkroniseret med Evernote fra andre enheder, og disse vises i bunden af rullemenusøgningen.

For at oprette en ny gemt søgning skal du blot udføre en søgning og derefter klikke på de tre lodrette prikker øverst på panelet med notelister. Klik på Gem søgning.... For at ændre navnet på en gemt søgning eller slette den helt skal du køre den gemte søgning, klikke på de samme tre prikker øverst på panelet med notelister og derefter klikke på Rediger gemt søgning... eller Slet gemt søgning.

Hvis du ikke har gemte søgninger vises dette afsnit ikke i din rullemenusøgning.

Ofte stillede spørgsmål

• Hvorfor findes den nye søgning kun på Evernote Web?

Vi introducerer først den nye søgning på Evernote Web og gør den derefter tilgængelig i fremtidige versioner af Evernote-appen til stationære computere og mobile enheder.

• Kan jeg gå tilbage til den gamle søgefunktion?

Nej. Den tidligere søgefunktion var en ganske simpel en af slagsen hvor du indtastede tekst, trykkede på Enter og fik vist resultaterne. Du kan stadig søge på denne måde med den nye søgning, men der er tilføjet ny funktionalitet, som hjælper dig med hurtigere at finde det, du leder efter.

• Hvordan bruger jeg filtre til at begrænse mine søgeresultater?

For at bruge filtre skal du blot indtaste navnet på det pågældende filter i søgefeltet og vælge det fra rullemenusøgningen. Du kan filtrere på forskellige måder, herunder efter forfatter, mærker, vedhæftninger og afkrydsningsfelter med mere.

• Hvordan kan jeg få vist søgehistorikken?

Du kan ikke få vist søgehistorikken direkte. Søgeforslagene tager dog højde for din søgehistorik.

• Fungerer avanceret søgesyntaks stadig?

Ja, avanceret søgesyntaks fungerer stadig i den nye søgefunktion.