Sådan bruger du Evernote til Gmail

< Forrige / Næste >

Sådan bruger du Evernote til Gmail

Tilføjelse for Evernote til Gmail

Med Evernote til Gmail-tilføjelsen kan du gemme vigtige e-mails i Evernote og nemt dele dine noter via e-mail - alt fra ét og samme sted. Evernote til Gmail er tilgængelig på internettet samt til iPhone og Android-enheder.

Kom godt i gang

For at bruge Evernote til Gmail skal du først installere tilføjelsen. Det kan gøres via G Suite Marketplace eller ved at følge nedenstående trin.

1. Åbn din indbakke på Gmail.com.
  2. Klik på plussymbolet (+) i tilføjlesesafsnittet til højre for listen over dine e-mails.
  3. Skriv "Evernote" i Marketplace-søgefeltet.
  4. Klik på Evernote til Gmail, og klik derefter på den blå knap Installer.

Efter installationen vises Evernote-ikonet automatisk i afsnittet med dine tilføjelser. Du skal måske opdatere din indbakke hvis du ikke kan se tilføjelsen med det samme. I sjældne tilfælde kan det tage op til en time før tilføjelsen vises.

Bemærk: Hvis du er administrator for dit domæne, kan du installere tilføjelsen til hele dit team. Google kræver at administratorer indtaster OAuth2-klient-ID for at godkende appen. Evernote's ID er: http://294974410262-p53sfv94ctvjc8iofkdjmpekpoipirmq.apps.googleusercontent.com/.

Gem e-mails fra Gmail i Evernote

Med Evernote til Gmail kan du gemme vigtige e-mails på din Evernote-konto uden at forlade din indbakke. For at gemme en e-mail fra Gmail i Evernote:

• Gmail.com

1. Åbn den e-mail du vil gemme i Evernote.
    2. Klik på ikonet for Evernote-tilføjelsen. Ikonet vises i en lodret kolonne til højre for den åbne besked.
    3. Hvis du vil kan du vælge en notesbog, tilføje et mærke og/eller redigere titlen og derefter tilføje eventuelle noter eller kommentarer. Hvis du ikke foretager dig noget vil standardindstillingerne blive brugt.
    4. Klik på Gem.
  • Gmail til iOS

1. Åbn den e-mail du vil gemme i Evernote.
    2. Klik på ikonet for Evernote-tilføjelsen. Ikonet vises i en vandret række nederst i den åbne besked.
    3. Hvis du vil kan du vælge en notesbog, tilføje et mærke og/eller redigere titlen og derefter tilføje eventuelle noter eller kommentarer. Hvis du ikke foretager dig noget vil standardindstillingerne blive brugt.
    4. Tryk på Gem.
  • Gmail til Android

1. Åbn den e-mail du vil gemme i Evernote.
    2. Klik på ikonet for Evernote-tilføjelsen. Ikonet vises i en vandret række nederst i den åbne besked.
    3. Hvis du vil kan du vælge en notesbog, tilføje et mærke og/eller redigere titlen og derefter tilføje eventuelle noter eller kommentarer. Hvis du ikke foretager dig noget vil standardindstillingerne blive brugt.
    4. Tryk på Gem.

Del notelinks i en e-mail

Med Evernote til Gmail har du også mulighed for hurtigt og nemt at indsætte links i dine noter fra det vindue, hvor du skriver dine e-mails. For at indsætte et notelink i et e-mailudkast:

• Gmail.com

1. Lav et nyt udkast til en e-mail.
    2. Klik på ikonet for Evernote-tilføjelsen. Ikonet vises i en vandret række nederst i vinduet, hvor du skriver din e-mail, til højre for standardikonerne i meddelelsens værktøjslinje.
    3. Brug søgefunktionen til at finde den note, du gerne vil dele.
    4. Når du har fundet den note, du gerne vil dele, skal du klikke på Indsæt offentligt link.
  • Gmail til iOS

1. Lav et nyt udkast til en e-mail.
    2. Klik på ikonet for Evernote-tilføjelsen. Ikonet (tre prikker) vises i øverste højre menu af det vindue du bruger til at skrive din e-mail .
    3. Brug søgefunktionen til at finde den note, du gerne vil dele.
    4. Når du har fundet den note, du gerne vil dele, skal du trykke på Indsæt offentligt link.
  • Gmail til Android

1. Lav et nyt udkast til en e-mail.
    2. Klik på ikonet for Evernote-tilføjelsen. Ikonet (tre prikker) vises i øverste højre menu af det vindue du bruger til at skrive din e-mail .
    3. Brug søgefunktionen til at finde den note, du gerne vil dele.
    4. Når du har fundet den note, du gerne vil dele, skal du trykke på Indsæt offentligt link.

Modtagere kan få vist indholdet af en delt note ved at klikke på linket, som åbnes i deres webbrowser. Enhver, der modtager e-mailen eller webadressen til den delte note, kan få vist indholdet, også selvom du ikke har noten med de(n) pågældende person(er). Du kan til enhver tid tilbagekalde tilladelser til en delt note.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan installerer jeg Evernote til Gmail?

Installer Evernote til Gmail via G Suite Marketplace eller ved at følge trinene i afsnittet "Kom godt i gang" ovenfor.

Hvilke versioner af Gmail understøtter Evernote til Gmail?

Evernote til Gmail kan bruges på Gmail.com i en hvilken som helst webbrowser eller ved hjælp af Gmail-appen på iPhone og Android-enheder. Bemærk venligst at Gmail-appen til iPad endnu ikke understøtter tilføjelser. Vi har fået information om at Google i øjeblikket arbejder på denne funktion, og at de planlægger at gøre tilføjelsesprogrammer tilgængelige på iPad i fremtiden.

Hvorfor kræver Evernote så mange tilladelser for at installere Evernote til Gmail?

Når du installerer Evernote til Gmail får du flere spørgsmål vedr. tilladelser, der dækker alt fra at give Evernote tilladelse til at administrere udkast og sende e-mails til at give Evernote tilladelse til at se indhold i meddelelser og metadata. Dette er nødvendigt for at sikre integriteten og sikkerheden for dig og dit indhold, samt for at sikre, at udvidelsen kan udføre alle de beskrevne funktioner. Du skal godkende alle tilladelser for at udvidelsen skal kunne installeres. Du er velkommen til at indsende en supportanmodning hvis du har flere spørgsmål.

Hvorfor kan jeg ikke se tilføjelsen i min Gmail-app?

Hvis du ikke kan se tilføjelsen efter installationen er gennemført skal du måske opdatere din indbakke.

På internettet skal du sørge for at dit sidepanel er åbent. Hvis du ikke ser en lodret kolonne med tilføjelsesikoner til højre for din liste over e-mails, skal du klikke på den lille pil nederst til højre i din indbakke.

På iPhone og Android skal du rulle ned til bunden af en e-mail eller påbegynde et udkast til en ny e-mail for at se dine tilføjelser.

Hvorfor har jeg Evernote til Gmail i min iOS- eller Android-app selvom jeg ikke aktiveret tilføjelsen dér?

Når du installerer Evernote til Gmail på internettet vil tilføjelsen automatisk være tilgængelig i Gmail på din mobilenhed.

Hvad er forskellen mellem Evernote til Gmail og Evernote Webklipper?

Evernote til Gmail er en tilføjelse, der er bygget specifikt til Gmail. Den giver dig mulighed for både at gemme e-mails fra Gmail og indsætte notelinks i dine e-mailudkast uden at skulle forlade Gmail. Du kan finde tilføjelsen til højre for listen over e-mails i din indbakke eller i vinduet der vises når du skriver e-mails.

Evernote Webklipper er en browserudvidelse, der er designet til webbrowsere såsom Chrome og Safari. Du kan bruge Webklipper til at klippe næsten enhver form for hjemmeside, herunder e-mails i Gmail, men du kan ikke bruge Webklipper til at dele noter via e-mail. Webklipper findes i din webbrowsers værktøjslinje.

Kan personer, der ikke bruger Gmail eller ikke har Evernote-konti, få vist de notelinks der er delt via Evernote?

Ja. Enhver der åbner notelinket kan få vist notens indhold. Husk på, at alle links, der deles ved hjælp af tilføjelsen, er offentlige links, og det betyder, at enhver, der har adgang til linket, vil kunne se indholdet, også selvom du ikke har delt noget med de(n) pågældende person(er). Du kan til enhver tid tilbagekalde tilladelser til en fælles note. Få mere at vide >>

Hvad er standardindstillingerne for at gemme en e-mail?

Som standard gemmer Evernote til Gmail automatisk hele e-mails (og e-mailtråde), herunder vedhæftninger, i din standardnotesbog uden mærker. Du kan ændre denne handling under dine indstillinger. Du kan ligeledes ændre din standardnotesbog, tilføje et standardmærke og slå e-mailtråde fra, og derved kan du hver gang vælge bestemte e-mails, der skal gemmes i en tråd. Du kan finde indstillingerne ved at åbne en e-mail, klikke på tilføjelsesikonet, klikke på menuknappen (tre prikker) i øverste højre hjørne og derefter klikke på Indstillinger.

Kan jeg oprette en ny notesbog eller et nyt projektområde i Gmail-tilføjelsen?

Nej. Du kan kun tildele en notesbog eller et projektområde der allerede findes på din Evernote-konto.

Hvis jeg giver Evernote til Gmail-tilføjelsen adgang til min Evernote-konto, vil Google så kunne få adgang til mine noter?

Nej. Installering og godkendelse af Evernote til Gmail-tilføjelsen giver ikke Google adgang til indholdet på din Evernote-konto.

Kan jeg dele links til Business-noter fra min virksomheds Evernote Business-konto?

Ja. For at dele et link til en Business-note skal du være ejer af den Business-notesbog, hvor noten befinder sig, eller alternativt have tilladelse til at redigere og invitere for den pågældende note.

Hvorfor kan jeg ikke finde den note, jeg søger efter, når jeg forsøger at indsætte et link?

Hvis du har problemer med at finde den note, du leder efter, kan du prøve at søge efter forskellige ord eller sætninger eller bruge Evernotes avancerede søgesyntaks, der hjælper dig med at udføre mere specifikke søgninger.