Brug automatisk formatering

< Forrige / Næste >

Brug automatisk formatering

Evernote understøtter flere genveje, der automatisk anvender særlig formatering mens du skriver. Dette giver dig mulighed for hurtigt at oprette almindelige elementer såsom lister, tabeller og skillelinjer. Du kan tilmed oprette 😃, 💯 og 🍕!

Element

For at aktivere

Eksempel

Usorteret liste (punkter)

Start en linje med * , -eller +

Sorteret liste (numre)

Start en linje med 1. eller 1)

Element på huskeliste (afkrydsningsfelt)

[] eller [x]

Bemærk: Medtag 'x' for at oprette et afkrydsningsfelt.

Vandret linje (opdeler)

---, === eller *** i starten af en linje efterfulgt af Enter-tasten.

Kodeblok

``` i starten af en linje, efterfulgt af Enter-tasten, påbegynder og afslutter kodeblokken.

Bemærk: Kodeblokke kan ikke oprettes via automatisk formatering i Evernote til Windows eller Android.

Tabel

[][][]x3 i starten af en linje

Bemærk: Skriv et par parenteser for hver ønsket kolonne efterfulgt af x og det ønskede antal rækker. Tabeller kan ikke oprettes via automatisk formatering i Evernote til Android.

Link - URL

En hvilken som helst webadresse (f.eks. www.evernote.com)

Link - E-mail

En hvilken som helst e-mailadresse (f.eks. e4note@evernote.com)

Link - URL med tekst

[Text](Link)

For eksempel: [Evernote Homepage](www.evernote.com)

Emoji

:)
:-o
<3
:100:
:joy:

Bemærk: Evernote understøtter mange af de mest almindelige emojis - prøv med dine personlige favoritter! Emojis kan ikke oprettes via automatisk formatering i Evernote til Android.

Fjern eller deaktiver automatisk formatering

Følg nedenstående trin for dit operativsystem hvis der dukker et automatisk formateringselement op, som du ikke ønsker, eller hvis du vil slå udvalgte eller samtlige typer automatisk formatering fra.

• Mac

• For at gendanne automatisk formatering til det originale tekstinput: Gå til Rediger > Fortryd via menulinjen eller brug tastaturgenvejen Command + Z.
    • For at deaktivere automatisk formatering skal du vælge Evernote > Indstillinger > Formatering og fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet for afsnittet Automatisk formatering.

Bemærk: Automatisk formatering kan ikke deaktiveres i det nye Evernote til Mac.

• Windows

• For at gendanne automatisk formatering til det originale tekstinput: Gå til Rediger > Fortryd via menulinjen eller brug tastaturgenvejen Ctrl + Z.
    • Sådan slår du automatisk formatering fra eller deaktiverer specifikke typer: Vælg Værktøjer > Muligheder > Note > Noteredigering > Muligheder for noteredigeringvia menulinjen.

Bemærk: Automatisk formatering kan ikke deaktiveres i det nye Evernote til Windows.

• iPhone, iPad og iPod touch

For at gendanne automatisk formatering til det originale tekstinput: Tryk på knappen Fortryd (buet venstre pil) øverst i en note før du foretager flere ændringer i noten. Du kan også ryste din enhed og vælge Fortryd indtastning.

Bemærk: Automatisk formatering kan ikke deaktiveres i Evernote til iOS.

• Android

For at gendanne automatisk formatering til det originale tekstinput: Tryk på knappen Fortryd (buet venstre pil) øverst i en note før du foretager flere ændringer i noten.

Bemærk: Automatisk formatering kan ikke deaktiveres i Evernote til Android.

• Web

For at gendanne automatisk formatering til det originale tekstinput: Tryk på Ctrl + Z (Windows) eller på Command + Z (MacOS) før du foretager flere ændringer i noten.

Bemærk: Automatisk formatering kan ikke deaktiveres i Evernote Web.

Nøgleord:

• markdown
  • automatisk formatering
  • automatisk tekst
  • automatisk tabel
  • automatisk formatering
  • autokorrektur
  • smiley
  • emoji
  • format
  • formatering
  • tekstformat
  • tekstredigering
  • kode
  • kodeblok
  • deaktiver automatisk formatering
  • deaktiver automatisk tekst
  • deaktivering af automatisk formatering
  • deaktivering af automatisk tekst
  • deaktiver autokorrektur