Brug zoom og bevægelse til mere detaljeret arbejde

Penultimate 5.0 og nyere versioner leveres med funktioner, du kan bruge til at:

• Zoome ind på en side for at få et nærbillede af et bestemt område på siden, når du skal skrive eller tegne mere detaljeret.
  • Automatisk bevæge siden mod kanten af siden, når du får vist et nærbillede, så du ikke skal bekymre dig om at flytte papiret, efterhånden som du skriver.

Sådan zoomes der ind og ud på en side

For at zoome ind skal du bruge bevægelsen med to fingre der spredes. Brug bevægelsen til at zoome ind på et bestemt område på en side

Zoom ind

For at zoome ud skal du bruge bevægelsen med to fingre der knibes sammen. Brug bevægelsen til at zoome ud på en side og vende tilbage til at få vist hele siden

Zoom ud

Sådan fungerer zoom

Penultimate opdeler din skærm i to justerbare sektioner. På det nederste område af skærmen vises et bestemt område på siden (der er zoomet ind på dette område, og det er forstørret), mens den øverste del af skærmen viser din side i dens faktiske størrelse.

Zoomtilstand

Zoomindstillinger:

• Vælg et område på siden, du vil forstørre: Med én finger skal du trykke og skubbe forstørrelsesfeltet, så du placerer det over et område på siden, du vil forstørre.
  • Tilpas størrelsen af zoomfeltet: Tryk og skub knappen med tre linjer (øverst i zoomfeltet) op og ned for at gøre zoomfeltet større eller mindre.
  • Rulning med to fingre: Med to fingre kan du trykke og skubbe overalt i zoomfeltet for at bevæge dig op og ned i noten.

Sådan fungerer bevægelse

Når Bevægelse er aktiveret vil du, når du begynder at skrive, bemærke, at siden automatisk bevæger sig mod skærmens venstre side. Jo hurtigere du skriver, desto hurtigere bevæger siden sig. Hvis du sænker farten bevæger siden sig langsommere. Bevægelsen tilpasses efter din skrivehastighed, og hastigheden nedsættes, når du nærmer dig sidens kant.

Bevægelsesindstillinger:

• Start en ny tekstlinje: Tryk på returknappen (venstre pil), der findes nederst på skærmen. Derved ændres sidens placering, så du kan gå i gang med at skrive en ny tekstlinje. Denne knap fungerer på stort set samme måde som returtasten på et computertastatur.
  • Deaktiver Bevægelse: Hvis siden skal "låses" på en bestemt placering skal du trykke på pauseknappen nederst på skærmen. Dette er nyttigt når du ønsker at bevare siden på en bestemt placering, så du kan skrive eller redigere mere detaljeret. Når Bevægelse er sat på pause bevæger siden sig ikke. Du kan aktivere Bevægelse igen ved at trykke på play-knappen nederst på skærmen.