Tips til organisering af noter, notesbøger og mærker

Selvom Evernote gør det nemmere at søge efter indhold, er det en god ide at etablere en fast rutine for organisering og navngivning af noter, notesbøger og mærker, så det bliver endnu nemmere for dig og andre at finde det, I søger.

Flere oplysninger om hvordan du organiserer noter i notesbøger

Læs mere om hvordan du organiserer noter med mærker

Tips til bedre organiserede noter

1. Opret en logisk notesbogsstruktur
  2. Definer et sæt mærker, som kan genbruges
  3. Etabler navngivningskonventioner

Opret en logisk notesbogsstruktur

Notesbøger kan organiseres på mange forskellige måder, f.eks. ud fra projektets titel eller status, afdeling eller gruppe eller kunder.

Eksempel:

Gruppe (eller afdeling): Notesbog

Beskrivelse

HR:

Ny personalehåndbog

Indeholder en samling ressourcer, som deles med hele virksomheden (feriepolitikker, personaleydelser, virksomhedens lukkedage, politikker og procedurer, organisationsdiagrammer mv.)

Rekruttering:

Ressourcer for den rekrutteringsansvarlige

Indeholder f.eks. skabeloner til samtaler og feedbacksamtaler, ansættelsesprocedurer og jobbeskrivelser og deles kun med rekrutteringsteamet.

Produktudviklling:

Projekt X

Indeholder noter med kravspecifikationer, designs, mødenoter og opgaver og deles med hvert produktteam

Design:

Brandingaktiver

Indeholder logoer, billeder og skrifttyper og deles med hele virksomheden

Salg og marketing:

Best practices

Indeholder historier og case-studier om virksomheder, som har succes med anvendelsen af et produkt, og deles med hele virksomheden

Marketing:

Designinspiration

Indeholder eksempler på gode e-mails, websites, kampagner mv. i andre virksomheder og deles med marketingteamet

Definer et sæt mærker, som kan genbruges

Tilføj søgbare mærker som reference for en virksomhed, projektstatus, en opgave eller projektejer, eller andre ord, som gør det nemt at finde eller filtrere indhold.

Bemærk: Evernote Business-kontoadministratorer kan oprette og administrere mærker, de gerne vil have deres brugere til at bruge.

Eksempler

Type

Anvendte prøvemærker

Placering

Rekruttering:

københavn, århus, odense, aalborg

Status eller fase

Opgavestyring:

nu, næste, afsluttet

Sporing af anmodning:

ny, under behandling, afventer behandling, lukket

Nøgleperson eller -team

Projektledelse (rekrutterende person eller afdeling):

jfk, mlk, marketing

Unikt identifikationsnummer

Rekruttering (job-ID):

ca-swe-14919, 14919

Software-udvikling (fejl- eller funktionsspecifikationsnummer):

9984 eller fr9984

Afdeling, type eller funktion

Rekruttering:

android, ios, markedsføring

Fælles identifikator

Rekruttering:

roskilde, københavn, aarhus

Konsulentvirksomhed:

virksomhed1, virksomhed2, virksomhed3

Brug understregningstegn (“_”) for at oprette mærker med flere ord

Rekruttering:

odense_åben, odense_lukket

Etabler navngivningskonventioner

Navngivningskonventioner gør, at alle i virksomheden nemmere og hurtigere kan finde og administrere indhold. Du kan f.eks. foreslå et sæt retningslinjer, hvor hver gruppe eller afdeling benytter egen gruppekode (f.eks. "MKTG" for "Marketing") ved oprettelse af en ny notesbogstitel. Koden kan bruges til at søge efter alle notesbøger, som en bestemt gruppe eller afdeling ejer.

Eksempler

• For notesbøger: Alle notesbogstitler starter med et præfiks bestående af et ord for den afdeling eller gruppe, som ejer den. Alle salgsafdelingens notesbøger kunne f.eks. begynde med "salg" som i "salgs:rapporter"

• For noter: Notetitlen i alle møderelaterede noter starter med datoen, f.eks. “05.09.2014 Ugentligt PM-møde”

• For mærker: Alle mærker, som refererer til et projekt eller en offentliggjort note begynder med asterisk (*), f.eks. “*alpha”, “*design” eller “*afventer”

Skabelon - Evernote Business virksomhedsstruktur | Eksempel

Hvad er forskellen på personlige mærker, delte mærker og Business-mærker?

• Personlige mærker: Du kan oprette, fjerne og redigere mærker i alle personlige notesbøger, du har oprettet. Mærker som du ikke længere har brug for kan du permanent slette fra din konto. Når du konverterer en personlig notesbog til en Business-notesbog sørger Evernote for at oprette Business-mærker med de samme navne uden at slette eksisterende mærker fra din personlige konto (selvom dine personlige noter flyttes til papirkurven under konverteringsprocessen).

• Delte mærker: Hvis du har redigeringsadgang til en delt notesbog, kan du tilføje og fjerne mærker i en hvilken som helst af noterne i den pågældende notesbog. Når du fjerner mærker fra noter i den delte notesbog, slettes de ikke fra de mærker, som er anført på kontoen for den person, der har oprettet notesbogen. Når et mærke er fjernet fra alle noterne i en delt notesbog, kan handlingen ikke fortrydes. Du vil i givet fald være nødt til at bede den person, som har oprettet notesbogen, om at tilføje mærket eller mærkerne i de delte noter igen.

• Business-mærker: Du kan oprette og fjerne mærker fra noter i alle Business-notesbøger, du er tilmeldt og har redigeringsadgang til. Det er dog kun en kontoadministrator, der kan benytte administratorkonsollen til at omdøbe eller slette mærker fra kontoen.

LANGUAGES_ALL EXCLUDE=vi, th, ms, ar, id

Nøgleord:

• business-administratorer
  • business-notesbøger
  • business-noter
  • business-mærker
  • opretter ny
  • nemmere at finde
  • nemmere at søge
  • evernote business
  • eksempler
  • navnekonventioner
  • notetitler
  • notesbogstitler
  • notesbøger
  • noter
  • organiser
  • organiserer
  • mærker