Organiser med notesbøger

Notesbøger er samlinger af noter. Hver eneste note du opretter gemmes i en notesbog. Som standard gemmer Evernote noter i den notesbog, der blev oprettet i forbindelse med oprettelsen af din nye konto. Opret yderligere notesbøger for at organisere dine noter i forhold til den emner, der er relevante for dig og dit team.

Organiser med notesbøger

Organiser dine noter så du nemmere kan finde dem igen senere. Du kan organisere noter præcis som du vil, for eksempel efter projekt, afdeling, klient eller kvartal.

Alle dine noter gemmes som standard i den standardnotesbog, som er opkaldt efter dit kontonavn. For at ændre den notesbog, du vil gemme noter i, skal du trykke på notesbogsknappen, som du finder under titlen for den note, du redigerer.

Opret en ny notesbog

• Mac

Opret en ny notesbog

1. Vælg Notesbøger fra sidepanelet for at få vist notesbogslisten
    2. Klik på +Ny notesbog fra toppen af skærmen
  • Windows

Opret en ny notesbog

1. Vælg Notesbøger fra det venstre panel for at få vist notesbogslisten
    2. Klik på +Ny notesbog fra toppen af skærmen
  • iPhone, iPad og iPod touch

Opret en notesbog

1. Vælg notefanen
    2. Tryk på notesbogsrullemenuen i toppen af skærmen
    3. Tryk på + Ny notesbog
  • Android

Opret en ny notesbog

1. Skub navigationslinjen ud ved at føre fingeren fra venstre side af skærmen
    2. Tryk på Notesbøger fra menuen
    3. Tryk på den ny notesbogsknap (notesbog med et plustegn)
  • Web

Opret en ny notesbog

1. Klik på notesbogsknappen (notesbog) fra sidemenuen
    2. Klik på den ny notesbogsknap (notesbog med et plustegn)

Metoder til at organisere ved hjælp af notesbøger

Evernote giver dig en notesbog, når du opretter en ny konto. Opret flere notesbøger for at organisere dine noter alt efter hvilke emner, der er relevante for dig og dit team.

Prøv at organisere notesbøger:

• Efter projekt, produkt, afdeling eller begivenhed.
  • Kunde, virksomhed eller klient.
  • Efter projektfase eller produktudviklingscyklus (f.eks. 'brainstorming', 'design', 'udvikling' eller 'tester').
  • Efter ugentlige, månedlige, kvartalsvise eller årlige deadlines eller mål.

Måder teams kan bruge notesbøger til at forblive organiseret

Forskellige teams eller afdelinger vil gerne kunne organisere deres Business-indhold på den måde, der fungerer bedst i forbindelse med deres projekter, mål og workflow.

Eksempler:

• Sådan skabes et papirløst kontor

Reducer mængden af papir og gem i notesbøger, der gør det nemt at søge i alle virksomhedens oplysninger hvor som helst.

• Scan dokumenter, kvitteringer, fakturaer eller visitkort og gem i forskellige notesbøger
    • Gem e-mails og projektnoter i separate projektnotesbøger
    • Opret notesbøger for at dele grafiske aktiver, mødenoter og projekttidslinjer med alle i din virksomhed eller i dit team
  • Inspiration til kreative teams

Samarbejd med kunder, del idéer og inspiration med dit team, og saml tidslinjen på ét sted:

• Brug webklipper til at indsamle inspiration fra internettet, der kan redigeres og gemmes i Evernote
    • Brug visuelle billedforklaringer på planer, design og skitser for at fremhæve og diskutere idéer
    • Del projektforslag, tidslinjer og specifikationer med leverandører og entreprenører uden for din virksomhed

Flere måder at administrere notesbøger

Omdøb en notesbog

I standardnotesbogen kan du opbevare alle dine noter indtil du har tid til at omorganisere dem. Der er mange, der finder det praktisk at omdøbe den til 'Indbakke' eller 'Til fil' eller til hvad der nu end giver mening for vedkommende.

• Mac

1. Vælg Notesbøger fra sidepanelet for at få vist notesbogslisten
    2. Højreklik på den notesbog du gerne vil omdøbe, og vælg derefter Omdøb notesbog...
  • Windows

1. Vælg Notesbøger fra det venstre panel for at få vist notesbogslisten
    2. Højreklik på den notesbog du gerne vil omdøbe og vælg derefter Omdøb notesbog
  • iPhone, iPad og iPod touch

1. Åbn den notesbog du gerne vil omdøbe
    2. Tryk på indstillingsknappen (tre prikker) for at få vist flere indstillinger
    3. Tryk på Notesbogsindstillinger
    4. Erstat notesbogsnavnet og tryk på Færdig
  • Android

1. Skub navigationslinjen ud ved at føre fingeren fra venstre side af skærmen
    2. Tryk på Notesbøger fra menuen
    3. Tryk på indstillingsknappen (tre prikker) for at få vist flere indstillinger
    4. Tryk på Omdøb notesbog
    5. Omdøb notesbogen og tryk på OK
  • Web

1. Klik på notebogsknappen (notesbog) fra sidemenuen for at få vist notesbogslisten
    2. Vælg den notesbog du gerne vil omdøbe
    3. Vælg infoknappen (bogstavet 'i') og omdøb notesbogen

Flyt en note til en anden notesbog

• Mac

1. Højreklik på noten fra notelisten
    2. Vælg Flyt til notesbog... og vælg den notesbog du ønsker at flytte noten til
  • Windows

1. Højreklik på noten fra notelisten
    2. Vælg Flyt til notesbog og vælg den notesbog du ønsker at flytte noten til
  • iPhone, iPad og iPod touch

1. Tryk på notesbogens navn øverst i noten
    2. Vælg den notesbog du ønsker at flytte noten til
  • Android

1. Tryk på notesbogens navn øverst i noten
    2. Vælg den notesbog du ønsker at flytte noten til
  • Web

1. Klik på notesbogens navn øverst på noten
    2. Vælg den notesbog du ønsker at flytte noten til

Opret duplikat af eller kopiér en note

• Mac

1. Højreklik på noten fra notelisten
    2. Vælg Kopiér til notesbog... og vælg den notesbog du ønsker at kopiere noten til
  • Windows

1. Højreklik på noten fra notelisten
    2. Vælg Kopiér til notesbog... og vælg den notesbog du ønsker at kopiere noten til
  • iPhone, iPad og iPod touch

1. Åbn noten og tryk på indstillingsknappen (tre prikker) for at få vist flere indstillinger.
    2. Tryk på Dupliker note. Der oprettes en kopi af noten i den samme notesbog som den oprindelige.
  • Android

1. Fra notelisten skal du trykke på indstillingsknappen (tre prikker) for at få vist flere indstillinger.
    2. Tryk på Vælg noter og vælg derefter den/de note(r) du ønsker at duplikere.
    3. Tryk igen på indstillingsknappen (tre prikker) og derefter på Dupliker. Der oprettes en kopi af noten i den samme notesbog som den oprindelige.

Sådan arbejder du med Business- og personlige notesbøger (Evernote Business)

Med Evernote Business har du mulighed for at organisere dine noter i separate Business- og personlige notesbøger.

To typer af notesbøger

Business-notesbøger

Til arbejdsrelaterede noter såsom projektnoter, kundeoplysninger, lydnoter og mødenoter. Oplysningerne i Business-notesbøger forbliver i virksomheden hvis du forlader den, men er private, medmindre du deler dem.

Business-noter forbliver i virksomheden, og alle de noter du opretter i forbindelse med dit arbejde bør placeres i Business-notesbøger. Hvis du placerer dem i en Business-notesbog betyder det ikke nødvendigvis, at alle kan se dem. Business-notesbøger kan kun ses af dig og din virksomheds Evernote-kontoadministrator indtil du beslutter dig for at dele den med andre i virksomheden.

Personlige notesbøger

Til personlige noter såsom indkøbslister, fitness-tidsplaner og artikler, du vil læse. Personlige noter forbliver private og bliver hos dig selvom du forlader virksomheden.

Konverter en hel personlig notesbog til en business-notesbog

Hvis du allerede har benyttet Evernote privat, inden din virksomhed tilmeldte sig en Evernote Business-konto, så har du muligvis arbejdsrelaterede noter gemt i dine personlige notesbøger, som du ønsker at flytte til Business-notesbøger. I Evernote til Mac eller Evernote til Windows Desktop skal du klikke på din personlige notesbog og vælge Konverter til Business-notesbog.

Flyt en individuel note til en Business-notesbog

Gå til den note, du vil flytte, og vælg notesbogsmenu i øverste venstre hjørne (for Mac-brugere) eller øverste højre (for Windows-brugere). Vælg derefter en Business-notesbog fra listen over tilgængelige indstillinger.

På nuværende tidspunkt understøttes flytning af noter mellem personlige notesbøger og Business-notesbøger kun på Evernote til Mac og Windows Desktop.

Flere tips

Udforsk følgende tips for at læse om andre måder du kan arbejde med notesbøger:

• Organiser relaterede notesbøger i stakke: Stakke er en alletiders måde at organisere relaterede notesbogsgrupper. De kan kun ses af dig, og de kan ikke deles. Få mere at vide
  • Opret en virksomhedsstruktur: Lav aftaler om navngivning af konventioner og en virksomhedsstruktur til noter, notesbøger og mærker Få mere at vide

LANGUAGES_ALL LANGUAGES_EXCLUDE=vi,th,ms,ar,id

Nøgleord:

• business-notesbøger
  • business-noter
  • organiser