Krypter tekst i en note

< Forrige / Næste >

Krypter tekst i en note

Kryptér tekst i en note for at tilføje et ekstra beskyttelsesniveau til private oplysninger, såsom kontooplysninger, rejseinformation og personlige breve. Du kan kryptere tekstindholdet inde i en note men ikke i en hel note eller notesbog.

Kryptér tekst

Følg nedenstående trin for dit operativsystem for at kryptere tekst i en note.

• Mac

1. Åbn en note og highlight den tekst du vil kryptere.
    2. Højreklik på den highlightede tekst og vælg Krypter valgt tekst
    3. Indtast et valgt kodeord i formularen. Husk endelig på dette kodeord, for du skal indtaste det hver gang du forsøger at dekryptere denne tekst. Evernote gemmer ikke disse oplysninger nogen steder.
    4. Når du har indtastet din adgangskode kan du vælge at den skal huskes midlertidigt indtil du afslutter Evernote. Dette gøres ved at markere feltet ud for “Husk kodeord indtil jeg lukker Evernote”. Hvis du ikke ønsker dette skal feltet blot være umarkeret.
    5. Når du har angivet og bekræftet kodeordet skal du vælge Krypter. Teksten vil blive krypteret, og kodeordet skal indtastes hver gang du vil vise teksten.
  • Windows

1. Åbn en note og highlight den tekst du vil kryptere.
    2. Højreklik på den highlightede tekst og vælg Krypter valgt tekst
    3. Indtast et valgt kodeord i formularen. Husk endelig på dette kodeord, for du skal indtaste det hver gang du forsøger at dekryptere denne tekst. Evernote gemmer ikke disse oplysninger nogen steder.
    4. Når du har indtastet din adgangskode kan du vælge at den skal huskes midlertidigt indtil du afslutter Evernote. Dette gøres ved at markere feltet ud for “Husk kodeord indtil jeg lukker Evernote”. Hvis du ikke ønsker dette skal feltet blot være umarkeret.
    5. Når du har angivet og bekræftet kodeordet skal du vælge Krypter. Teksten vil blive krypteret, og kodeordet skal indtastes hver gang du vil vise teksten.
  • Web

Evernote Web på Mac:

1. Åbn en note og highlight den tekst du vil kryptere.
    2. Skriv Shift + Cmd + X på dit tastatur for at kryptere den valgte tekst.
    3. Indtast et valgt kodeord i formularen. Husk endelig på dette kodeord, for du skal indtaste det hver gang du forsøger at dekryptere denne tekst. Evernote gemmer ikke disse oplysninger nogen steder.
    4. Når du har indtastet din adgangskode kan du vælge at den skal huskes midlertidigt indtil du afslutter Evernote. Dette gøres ved at markere feltet ud for “Husk kodeord indtil jeg lukker Evernote”. Hvis du ikke ønsker dette skal feltet blot være umarkeret.
    5. Når du har angivet og bekræftet kodeordet skal du vælge Krypter. Teksten vil blive krypteret, og kodeordet skal indtastes hver gang du vil vise teksten.

Evernote Web på Windows:

1. Åbn en note og highlight den tekst du vil kryptere.
    2. Skriv Ctrl + Shift + X på dit tastatur for at kryptere den valgte tekst.
    3. Indtast et valgt kodeord i formularen. Husk endelig på dette kodeord, for du skal indtaste det hver gang du forsøger at dekryptere denne tekst. Evernote gemmer ikke disse oplysninger nogen steder.
    4. Når du har indtastet din adgangskode kan du vælge at den skal huskes midlertidigt indtil du afslutter Evernote. Dette gøres ved at markere feltet ud for “Husk kodeord indtil jeg lukker Evernote”. Hvis du ikke ønsker dette skal feltet blot være umarkeret.
    5. Når du har angivet og bekræftet kodeordet skal du vælge Krypter. Teksten vil blive krypteret, og kodeordet skal indtastes hver gang du vil vise teksten.

Noter:

• Du kan kun kryptere tekst ved hjælp af Evernote til Mac, Windows eller Evernote Web.
  • Du kan kun kryptere følgende typer indhold: tekst (inklusive formatering og overskriftsstørrelser), skillelinjer eller vandrette linjer, indlejrede afkrydsningsfelter (men ikke tjeklister) og links.
  • Du kan ikke kryptere følgende typer indhold: filer/billeder, lister/tjeklister, tabeller, webklip, kalenderbegivenheder og opgaver.

Rediger krypteret tekst

For at redigere teksten i fremtiden skal du klikke på pilen på den krypterede tekstblok og vælge Vis krypteret indhold. Du bliver bedt om at indtaste dit kodeord, og derefter kan du foretage ændringer. Teksten vil blive krypteret igen så snart du navigerer væk fra noten eller når du klikker på pilen og vælger Skjul indhold.

Dekrypter teksten

For permanent at dekryptere teksten skal du klikke på pilen på den krypterede tekstblok og vælge Dekrypter permanent. Du vil blive bedt om at indtaste dit kodeord.

Nøgleord:

• krypter
  • kryptering
  • adgangskode
  • beskyt