Sådan opretter du genveje

Med genveje kan du hurtigt få adgang til indhold på din Evernote-konto, som du ofte benytter. Opret en genvej til noter, notesbøger, notesbogsstakke, mærker eller gemte søgninger. Hver af disse genveje er markeret med forskellige ikoner i sidenavigationslinjen.

Adgang til dine genveje

For at få vist dine genveje skal du vælge Genveje i navigationslinjen (Mac og Android), i det venstre panel (Windows) eller i fanelinjen (iPhone, iPad og iPod touch). Genveje vises i den rækkefølge, de er blevet oprettet.

I Evernote til Mac eller Windows kan du ændre rækkefølgen genvejene vises i ved at trække og slippe dem op og ned på listen. I Evernote til iPhone, iPad og iPod touch skal du trykke på Rediger i fanen Genveje og derefter trække og slippe de tre linjer op og ned på listen, hvorefter du slutter med at trykke på Færdig. Det er ikke muligt at ændre rækkefølge for individuelle notesbøger i en genvej til en notesbogsstak.

Opret genveje til noter, notesbøger, notesbogsstakke eller mærker

For at oprette en genvej til en hvilken som helst note, notesbog eller mærke skal du åbne listerne med noter, notesbøger eller mærker, og derefter gøre følgende:

• Mac

Højreklik eller eller tryk på Ctrl + klik på noten, notesbogen, notesbogsstakken eller mærket i listen, og vælg Tilføj {note, stak, mærke} til genveje fra pop up-menuen. Du kan også trække elementer ind og ud af listen over genveje for at tilføje dem til eller fjerne dem fra listen.

• Windows

Højreklik på noten, notesbogen, notesbogsstakken eller mærket i listen, og vælg Tilføj til genveje fra pop up-menuen. Du kan også trække elementer ind og ud af listen over genveje for at tilføje dem til eller fjerne dem fra listen.

• iPhone, iPad og iPod touch

Åbn en note- eller notesbogsliste, tryk på indstillingsknappen (tre prikker) og tryk derefter på Tilføj til genveje. For mærker skal du åbne fanen Konto, trykke på Indstillinger > Administrer mærker og derefter føre fingeren til venstre og trykke på genvejsknappen (udhulet stjerne).

• Android

Tryk og hold nede på noten, notesbogen eller notesbogsstakken eller mærket i listen, og tryk på Tilføj til genveje.

• Web

Hold markøren over en note, notesbog eller et mærke i den pågældende liste, og tryk derefter på stjerneknappen.

Opret en genvej til gemte søgninger (Mac og Windows)

I Evernote til Mac og Windows kan du oprette en genvej til dine gemte søgninger. Du skal blot klikke i din søgelinje for at få vist listen over gemte søgninger, og derefter skal du trække din søgning over i genvejslisten.

Flere oplysninger om gemte søgninger

Fjern genveje

For at fjerne en genvej til en hvilken som helst note, notesbog eller et mærke skal du vælge Noter, Notesbøger eller Mærker fra sidenavigationslinjen for at åbne listerne med noter, notesbøger eller mærker, og derefter gøre følgende:

• Mac

Højreklik eller eller tryk på Ctrl + klik på noten, notesbogen, notesbogsstakken eller mærket i listen, og vælg Fjern {note, stak, mærke} fra genveje fra pop up-menuen. Du kan også trække elementer ind og ud af listen over genveje for at tilføje dem til eller fjerne dem fra listen.

• Windows

Højreklik på noten, notesbogen, notesbogsstakken eller mærket i listen, og vælg Fjern fra genveje fra pop up-menuen. Du kan også trække elementer ind og ud af listen over genveje for at tilføje dem til eller fjerne dem fra listen.

• iPhone, iPad og iPod touch

Åbn en note- eller notesbogsliste, tryk på indstillingsknappen (tre prikker) og tryk derefter på Fjern fra Genveje. For mærker skal du åbne fanen Konto, trykke på Indstillinger > Administrer mærker og derefter føre fingeren til venstre og trykke på genvejsknappen (udfyldt). Alternativt kan du åbne fanen Genveje, føre fingeren til venstre på en hvilken som helst genvej og derefter trykke på Slet.

• Android

Tryk og hold nede på noten, notesbogen eller notesbogsstakken i listen, og tryk på Fjern fra Genveje.

• Web

Hold markøren over en note, notesbog eller et mærke i den pågældende liste, og tryk derefter på stjerneknappen.

Nøgleord:

• gemt søgning
  • gemte søgninger
  • genveje
  • mærker