Sådan bruges præsentationsfunktionen til at præsentere noter

Sådan bruges præsentationsfunktionen til at præsentere noter

Sådan bruges præsentationsfunktionen til at præsentere noter

Tilgængelig for Evernote til Mac og Windows

Præsentationsfunktionen er den bedste metode til at fremvise dine tanker på en flot og enkel måde. Saml alt i en eller flere Evernote-noter, og tryk på én knap for at starte præsentationen. Præsentationsfunktionen er god til at præsentere af dine noter, uanset om dit publikum er en stor gruppe, der kigger foran en stor skærm, eller en lille gruppe, som sidder samlet foran din bærbare computer.

Præsentationsfunktion findes i Evernote Premium and Evernote Business, men alle nye brugere få en gratis prøveperiode på 30 dage.

Lav effektive præsentationer

For at starte præsentationen af dine noter skal du trykke på knappen præsentationsfunktion (projektorskærm) øverst i den note, du ser eller redigerer, og derefter rulle op og ned i noten.

Præsenter noter på stationære computere

Fungerer i forbindelse med alle dine noter

Præsentationsfunktion fungerer i alle dine eksisterende noter og forudsætter ikke, at du bruger ekstra tid eller kræfter på at forberede dit indhold.

Knappen Præsentationsfunktion

Med ét tryk på en knap udvides din note, så den passer til størrelsen på din skærm, så alle i gruppen tydeligt kan se alle detaljerne i din note, uanset om det drejer sig om tekst, billeder eller vedhæftede PDF- eller MS Office-filer.

Brug layouteditoren til at tilpasse din præsentation

Præsenter noter på stationære computere

Som standard vil Evernote præsentere din note på skærmen som én lang note, du kan rulle i. Hvis du gerne vil have mere kontrol over hvordan en note vises, så kan du dele en lang note op i mindre afsnit. Du har mulighed for at vise denne note i mindre sektioner, én skærm ad gangen.

Adgang til layouteditoren af præsentationer

I præsentationsfunktionen skal du klikke på layouteditor-knappen (rektangel med en mindre skillevæg) i øverste højre hjørne (Mac) eller klikke på den grå fane nær skærmens højre kant (Windows) for at skubbe layouteditor-bakken ud. Hvis du har opdelt en note i flere skærme gør layouteditoren, at du kan bruge miniaturerne til at få forhåndsvist hvordan hver skærm vil blive vist.

Præsenter noter på stationære computere

Opdel en note i flere skærme

Der er et par fordele ved at præsentere en note over flere skærme:

• Giver kontekst og bedre overblik: Du kan f.eks. starte med at præsentere en titelskærm og derefter følge op med en liste over emner eller en dagsorden, så dem, der kigger med, ved hvad de kan forvente.
  • Bevar fokus: Ved at præsentere lidt indhold ad gangen kan du bedre bevare fokus, ligesom dem, der kigger med, bliver ved med at være engagerede.
  • Forenkl navigationen: Når du er klar til at gå videre til næste punkt eller emne trykker du blot på mellemrumstasten (eller de højre eller venstre piletaster) på dit tastatur, og derved undgår du at skulle bekymre dig om hvor langt du skal rulle op eller ned i noten.

Manuelt

Præsenter noter på stationære computere

Tilføj, fjern og skub de blå linjer op og ned for at angive, hvor meget indhold du ønsker at få vist på skærmen ad gangen.

For at tilføje og fjerne linjeskift skal du trykke på knappen med det blå plustegn (+) eller knappen med det blå minustegn (-), som du finder ved siden af noteminiaturerne:

• Blå linjer: 'Linjeskift' eller 'skærmskift' for at angive, at indholdet under linjen vises på den følgende skærm
  • Blå prikker: Markører der vises til højre for noten angiver hvor du kan indsætte et skærmskift. Disse prikker vises som plus- eller minustegn når du holder markøren over dem. Vælg plustegnet for at tilføje et skærmskift eller minustegnet for at fjerne et skærmskift.

Automatisk

Automatiske layouts er på nuværende tidspunkt kun tilgængelig på Evernote til Mac

Skærmbillede af indstillinger i layouteditoren

To måder til automatisk at omdanne en note til flere skærme ved hjælp af layouteditoren:

• Automatisk layout
  • Automatisk konvertering af vandrette linjer til skærmskift

Åbn layouteditoren og vælg en af de følgende muligheder:

• Automatisk layout: Rul op til toppen af bakken og vælg Automatisk layout. Automatisk layout opretter automatisk en titelskærm vha. din notetitel og indsætter yderligere skærmskift omkring de billeder og tabeller, der findes i en note.
  • Automatisk konvertering af vandrette linjer: Når du har tilføjet vandrette linjer (linjeskift) i en note skal du åbne layouteditoren, rulle op til toppen af bakken og vælge Konverter vandrette linjer.

Bemærk: Du kan indsætte vandrette linjer før og efter indhold, som Evernote betragter som værende én enhed, såsom sætninger, afsnit, punktopstillede eller nummererede lister, billeder og forhåndsvisninger af PDF- eller MS Office-filer. Med andre ord kan du opdele en sætning eller liste vha. vandrette linjer.

Bevæg dig gennem præsentationer med flere skærme

Brug de følgende tastaturkombinationer for at navigere gennem en præsentation:

• Op- og nedadgående pile: Rul op og ned i noten
  • Mellemrumstast: Gå til det næste afsnit i en note
  • Shift + [mellemrumstast]: Gå tilbage til det forrige afsnit i en note

Naviger til den næste og foregående note inden i den samme notesbog (Mac):

• Næste note: Brug Cmd + højrepil
  • Foregående note: Brug Cmd + venstrepil

Brug skærmværktøjer til at forbedre præsentationer

Præsentationsværktøjer

Fremhæv indhold ved hjælp af laserpegepind-værktøjet

Når du bruger præsentationsfunktionen, bliver musemarkøren til en laserpegepind med en lys bevægelse, så du kan tiltrække opmærksomhed til dele af din note. Klik på laserpegepindsknappen, en cirkel med den nuværende valgte farve (Mac), eller vælg en pegepindsfarve.

Bemærk: Du kan også trykke på Ctrl + P for at skifte farver på markør og pegepind.

Vælg den foretrukne visningstilstand

Skift mellem dag- og nattilstand (ved at trykke på knappen, som skifter mellem sol- og måneikon) for at ændre hvordan din præsentation ser ud:

• Dagtilstand (hvid baggrund, mørk tekst): Vælg solværktøjet for at få vist præsentationer som mørk tekst på lys baggrund i (standard) dagtilstand
  • Nattilstand (mørk baggrund, hvid tekst): Vælg måneværktøjet for at få vist præsentationer som lys tekst på en mørk baggrund i nattilstand

Forøg eller mindsk viste skriftstørrelser (Mac)

Evernote gør, at du kan vælge mellem tre foruddefinerede skriftstørrelser i præsentationsfunktion. Skrifttyperne er skaleret til skærmstørrelsen på din projektor. For at øge skriftstørrelsen skal du vælge én af de tre foruddefinerede skriftstørrelser fra værktøjslinjen til præsentationsfunktion (eller trykke på Cmd + plustegn (+) eller Cmd + minustegn (-)

Tips

Skærmbillede med forhåndsvisning af vedhæftede eller linkede medier

Åbn vedhæftede og linkede medier under en præsentation

• Forhåndsvis vedhæftede PDF-filer: Klik på en PDF-fil under din præsentation for at åbne en forhåndsvisning i fuld størrelse på en indbygget PDF-viser, du har installeret.
  • Forhåndsvis et billede, link eller vedhæftet MS Office-fil: Under en præsentation skal du klikke på et billede for at få en forhåndsvisning i fuld størrelse. Brug piletasterne til hurtigt at skifte mellem vedhæftede filer som i et slideshow. Du kan nemt starte præsentationsfunktionen ved at dobbeltklikke på et billede i en note (Mac).
  • Zoom ind på et billede: På Mac skal du dobbeltklikke på et billede under en præsentation for at få vist et nærbillede. Dette er især nyttigt når billeder tilføjes til et skema eller bliver tilpasset i størrelsen for at kunne passe ind i et skema. Det er en funktion, der i øjeblikket er tilgængelig på Evernote til Mac. I Windows skal du klikke en enkelt gang på et billede under en præsentation og derefter vælge en mulighed når du holder din markør i skærmens øverste venstre hjørne (se billede i størrelsesforhold 1:1, zoom for at fylde skærmen, zoom ind/ud).

Opret et afsnit med 'Indholdsfortegnelse' for at præsentere flere noter

Når du har aktiveret præsentationsfunktionen og klikker på et notelink, går præsentationen videre med den nye note. Tryk på Cmd + åben parantes ([) (Mac) for at vende tilbage til den oprindelige note. På denne måde kan du nemt bruge én note til at styre præsentationen, f.eks. en indholdsfortegnelse eller en dagsorden med mange links.

Læs mere om at oprette en note med 'Indholdsfortegneslse'

Del præsentationer som en PDF-fil (Mac)

For at eksportere en præsentation som en PDF-fil, du kan e-maile til andre, skal du højreklikke når du er i præsentationsfunktionen og vælge Eksporter præsentation som PDF-fil fra menumulighederne.

Del præsentationer på en sekundær skærm

Præsenter noter på stationære computere

Der kan være situationer, hvor du ønsker at dele en præsentation på en sekundær skærm eller projicere den over på en større skærm, f.eks. når du præsenterer for en stor gruppe mennesker.

Konfigurer din sekundære skærm via Systemindstillinger (Mac) eller Kontrolpanel (Windows). I Evernote til Mac kan du tilmed redigere en note på skærmen på din bærbare computer, samtidig med at du præsenterer den på en stor skærm. For at gøre dette skal du blot deaktivere "spejling" før du starter præsentationsfunktionen. Tryk på knappen 'Skift skærm' (Ctrl + S), mens du er i præsentationsfunktionen, og vælg på hvilken skærm du vil have vist dine noter.

Download Evernote

Nøgleord:

• præsenter
  • præsentation
  • præsentationsfunktion
  • sekundær skærm
  • sekundær skærm
  • slideshow