Optag, gem og afspil lyd i Evernote

< Forrige / Næste >

Optag, gem og afspil lyd i Evernote

Du kan optage og gemme en lydoptagelse direkte i Evernote. Med lydoptagelser kan du optage og huske detaljerne fra:

• Et møde med kolleger
  • En forelæsning
  • Minder fra et familiemedlems musikalske optræden
  • En vigtig tale

Optag lyd i en note

• Mac

The new Evernote for Mac
    1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Klik på knappen Indsæt (blåt plustegn) og klik derefter på Lydoptagelse. Optagelsen starter automatisk. Du kan skrive og optage på samme tid, men optagelsen stoppes og gemmes optagelsen hvis du forlader noten.
    3. Når du er færdig klikker du på Stop for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.

Alternativt klik på Notesbøger i den venstre navigationsmenu og højreklik på den notesbog du gerne vil offentliggøre. Klik på Del notesbog... og følg trin 2 og 3 ovenfor.

Older version of Evernote for Mac
    1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Klik på mikrofonknappen via formateringslinjen. Du skal muligvis klikke på de dobbelte pile for enden af værktøjslinjen for at få vist flere muligheder.
    3. Klik på Optag for at starte optagelsen. Du kan skrive og optage på samme tid, men optagelsen stoppes og gemmes hvis du forlader noten. En rød prik vises på ikonet for Evernote-menulinjen for at indikere, at en note i øjeblikket optager.
    4. Når du er færdig klikker du på Gem for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.
  • Windows

The new Evernote for Windows
    1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Klik på knappen Indsæt (blåt plustegn) og klik derefter på Lydoptagelse. Optagelsen starter automatisk. Du kan skrive og optage på samme tid, men optagelsen stoppes og gemmes optagelsen hvis du forlader noten.
    3. Når du er færdig klikker du på Stop for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.

Alternativt klik på Notesbøger i den venstre navigationsmenu og højreklik på den notesbog du gerne vil offentliggøre. Klik på Del notesbog... og følg trin 2 og 3 ovenfor.

Older version of Evernote for Windows
    1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Klik på mikrofonknappen via formateringslinjen. Du skal muligvis klikke på de dobbelte pile for enden af værktøjslinjen for at få vist flere muligheder.
    3. Klik på Optag for at starte optagelsen. Du kan skrive og optage på samme tid, men optagelsen stoppes og gemmes hvis du forlader noten. En rød prik vises på ikonet for Evernote-menulinjen for at indikere, at en note i øjeblikket optager.
    4. Når du er færdig klikker du på Gem for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.
  • iOS

Det nye Evernote til iOS

1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Tryk på det blå plus-ikon og tryk derefter på Lyd. Optagelsen starter automatisk.
    3. Når du er færdig trykker du på stopikonet for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.

Ældre version af Evernote til iOS:

1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Tryk på Mere-knappen (boks med plustegn) på værktøjslinjen til redigering og tryk derefter på Optag lyd. Optagelsen starter automatisk.
    3. Når du er færdig trykker du på Færdig for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.
  • Android

Det nye Evernote til Android

1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Tryk på det blå plus-ikon og tryk derefter på Lyd. Optagelsen starter automatisk.
    3. Når du er færdig trykker du på stopikonet for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.

Alternativt klik på Notesbøger i den venstre navigationsmenu og højreklik på den notesbog du gerne vil offentliggøre. Klik på Del notesbog... og følg trin 2 og 3 ovenfor.

Ældre version af Evernote til Android

1. Opret en ny note eller åbn en eksisterende note.
    2. Tryk på papirclips-knappen via formateringslinjen og tryk derefter på Optag lyd for at starte optagelsen.
    3. Når du er færdig trykker du på stopknappen (en firkant inde i en cirkel) for at stoppe optagelsen og gemme lyden med din note.

Bemærk: Den maksimale optagelængde begrænses af den samlede notestørrelse. Evernote Free-kunder kan optage op til 25MB pr. note; Plus-kunder kan optage op til 50MB pr. note, mens Premium-, Personal-, Professional- og Teams-kunder kan optage op til 200MB pr. note. Størrelsen på en lydoptagelse varierer afhængig af indholdet i din optagelse og af din enhed.

Tips

• I de nye versioner af Evernote til Mac og Windows (v10.12 og nyere) har du mulighed for at gemme lydoptagelsen som en lokal fil hvis den overstiger den samlede størrelsesgrænse for en note.
  • Advarsel: Hvis din lydoptagelse på en mobilenhed eller en ældre version af Evernote til Mac og Windows overstiger den samlede størrelsesgrænse for en note, så vil din note ikke blive synkroniseret med Evernote.
  • Du kan skrive i Evernote mens der optages lyd.
  • Hvis du har en tidligere indspillet lydfil kan du trække filen ind i Evernote for at oprette en ny note eller slippe den i en eksisterende note (kun Mac og Windows).
  • Hvis du vil have fuld kontrol over lydfilens størrelse eller optagekvalitet kan du optage i et andet program, hvor du kan justere og redigere og derefter vedhæfte lydfilen til en note.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke formater understøttes for vedhæftede lydfiler?

De mest almindelige lydformater understøttes, herunder .mp3, .mp4, .flac og .wav.

Hvilket format gemmes mine lydoptagelser som?

Nogle versioner af appen gemmer lydoptagelser som forskellige filtyper. Se nedenstående tabel.

App Optaget format
Det nye Evernote til Mac .webm (Opus-lydformat)
Det nye Evernote til Windows .webm (Opus-lydformat)
Det nye Evernote til iOS .m4a (AAC-lydformat)
Det nye Evernote til Android .aac (AAC-lydformat)
Ældre Evernote til Mac .wav (GSM-lydformat)
Ældre Evernote til Windows .wav (GSM-lydformat)
Ældre Evernote til iOS .m4a (AAC-lydformat)
Ældre Evernote til Android .amr (AMR-NB)

Er der nogen begrænsninger ved afspilning af lydoptagelse?

Ja, der er visse begrænsninger mellem operativsystemer og de gamle og nye versioner af Evernote.

• Lyd der er optaget på nye versioner af Evernote understøttes ikke på ældre versioner af Evernote.
  • Lyd der er optaget på ældre versioner af Evernote til Mac eller Windows kan ikke afspilles på det nye Evernote til Android eller iOS.
  • Lyd der er optaget på det nye Evernote til Mac eller Windows kan på nuværende tidspunkt ikke afspilles på det nye Evernote til iOS.

Nøgleord:

• lyd
  • optag
  • optagelse
  • lyd
  • lyde