Brug avanceret søgesyntaks

< Forrige / Næste >

Brug avanceret søgesyntaks

Avanceret søgesyntaks giver dig mulighed for at søge i dine noter ved hjælp af specifikke kommandoer som f.eks. oprettelsesdato, typen af indhold (lyd, billeder osv.) samt hvor de blev oprettet. Her er en tabel over de mest almindelige søgeoperatører og nogle eksempler på hvordan de bruges.

Tips:

• Store og små bogstaver ignoreres. For eksempel giver Modige og modige de samme resultater.
  • Flere ord giver kun resultater, der indeholder alle ordene. For eksempel giver verden nye fagre resultater med alle tre ord hvor som helst i teksten.
  • Citationstegn giver resultater med et nøjagtigt match. For eksempel giver "fagre nye verden" kun resultater med disse tre ord i præcis denne rækkefølge.
  • En asterisk (stjerne) i slutningen af et ord giver resultater med minimum de angivne bogstaver. For eksempel giver mod* resultater, som indeholder modig, modsat, modfalden osv.
Operatør Beskrivelse Eksempel

intitle:

Søgning i notens titel.

intitle:kaffe søger efter noter hvis titel indeholder "kaffe".

notebook:

Søgning efter noter der er gemt i den angivne notesbog.

notebook:Økonomi søger kun efter noter i notesbogen 'Økonomi'.

stack:

Søgning efter noter der er gemt i den angivne notesbogsstak.

stack:Kontrakter søger kun efter noter i notesbogsstakken 'Kontrakter'.

any:

Søgning efter noter der matcher en hvilken som helst af de viste søgetermer. Uden denne operatør vil Evernote-søgningen kun vise de noter, der matcher alle de angivne søgetermer.

any: pizza øl viser alle de noter der indeholder "pizza" eller "øl" (hvis du fjerner denne operator får du kun vist søgeresultater med noter, der indeholder "pizza" og "øl").

tag:

Søgning efter noter der er mærket med det angivne mærke.

tag:medicin viser noter med mærket "medicin".

Bemærk: Anvend tag:* for at søge efter alle noter med mærker.

-tag:

Søgning efter noter der ikke er mærket med det angivne mærke.

-tag:medicin viser noter der ikke er mærket med "medicin".

Bemærk: Anvend -tag:* for at søge efter alle noter uden mærker.

created:

Søgning efter noter oprettet på eller efter den angivne dato. Bemærk at den angivne dato skal formateres således: ÅÅÅÅMMDD (hvor ÅÅÅÅ er det firecifrede årstal, MM er den tocifrede måned, og DD er den tocifrede dag) eller som en dato baseret på den aktuelle dato (f.eks. day-1 for i går, week-2 for to uger siden osv.)

created:day-2 viser noter der blev oprettet i løbet af de seneste to dage.

created:20151218 viser noter, der blev oprettet den 18. december 2015 eller senere.

updated:

Søgning efter noter der er opdateret på eller efter den angivne dato. Hvis en note ikke er blevet opdateret siden den dato, den blev oprettet, så vil opdateringsdatoen være den samme som oprettelsesdatoen.

updated:day-2 viser noter der er blevet opdateret i løbet af de seneste to dage.

resource:

Søgning efter noter der indeholder specifikke medietyper (lyd, billeder osv.).

resource:application/pdf viser alle noter der indeholder en PDF-fil.

resource:image/jpeg viser alle noter der indeholder et integreret JPEG-billede.

resource:audio/* viser alle noter der indeholder en type lydfil.

latitude:

longitude:

altitude:

Søgning efter noter der blev oprettet ved eller i nærheden af de angivne koordinater.

latitude:37 viser alle noter hvis breddegrad er større end 37. Tilføj -‍latitude:38 til din søgning for at vise resultater, hvis breddegrad er mellem 37 og 38 grader. longitude: og altitude: fungerer på nøjagtig samme måde.

source:

Søgning efter noter, der er oprettet med et bestemt program, eller som kommer fra en bestemt kilde (f.eks. 'mail.smtp' for noter der er tilføjet via e-mail, 'web.clip' for noter der er tilføjet med Webklipper osv.).

source:mobile. * viser alle noter der er oprettet i en eller anden form for mobil-app.

source:web.clip viser alle noter der er blevet tilføjet med Webklipper.

todo:

Søgning efter noter der indeholder et eller flere afkrydsningsfelter.

todo:true viser alle noter der indeholder et markeret/afkrydset afkrydsningsfelt.

todo:false viser alle noter der indeholder et afkrydsningsfelt, der ikke er markeret/afkrydset.

todo:* viser alle noter der indeholder et afkrydsningsfelt, uanset om det er markeret/afkrydset eller ej.

encryption:

Søgning efter noter der indeholder tekst, der er blevet krypteret med Evernotes indbyggede krypteringssystem.

encryption:

Bemærk: Denne operatør kræver ingen yderligere værdier.

contains:

Søgning efter noter efter den type indhold de indeholder.

contains:url will return all notes containing a URL.
Element Syntaks
Adresser contains:address
Arkivfiler contains:fileArchive
Vedhæftede filer contains:attachment
Lydfiler contains:fileAudio
Kalenderbegivenheder contains:calendarEvent
Afkrydsningsfelter contains:enTodo
Kodeblokke contains:enCodeblock
Kontakter contains:contact
Datoer contains:date
Dokumentfiler contains:fileDocument
E-mailadresser contains:email
Krypteret tekst contains:enCrypt
Google Drev contains:urlGoogleDrive
Billeder contains:fileImage
Heltal contains:numberInteger
Lister contains:list
Tal contains:numberReal
Office-filer contains:fileOffice
PDF-filer contains:filePdf
Procenter contains:numberPercent
Personnavne contains:person
Telefonnumre contains:phoneNumber
Præsentationer contains:filePresentation
Priser contains:numberPrice
Regneark contains:fileSpreadsheet
Tabeller contains:table
Opgaver contains:task
Opgaver (fuldført) contains:taskCompleted
Opgaver (ej fuldført) contains:taskNotCompleted
Tidspunkt contains:time
URL'er contains:url
Video contains:fileVideo
Webklip contains:webclip

Geografisk søgning

Denne funktion kræver et Professional- eller Teams-abonnement.

Find noter baseret på den placering hvor de blev oprettet. For at gøre det skal du kende breddegrad, længdegrad og radius på et sted, hvor du oprettede en note.

Følg disse trin for at udføre en geografisk søgning:

1. Find breddegrad og længdegrad på den placering du vil søge efter. For at gøre dette ved hjælp af Google Maps skal du følge denne vejledning.
  2. Vælg en radius du vil søge inden for. Formaterne mil (mi), kilometer (km) og sømil (nm eller nmi) understøttes.
  3. I søgefeltet skal du skrive geodistance:[breddegrad],[længdegrad],[radius]. Hvis du f.eks. indtaster geodistance:40.749619,-73.983554,2mi vises noter, der blev oprettet inden for 2 mil fra Empire State Building i New York. Sørg for at der ikke er mellemrum i den indtastede syntaks.

Bemærk: Denne funktion fungerer kun for noter, der blev oprettet på en mobilenhed hvor brugerne har givet Evernote tilladelse til at spore placering.

Boolean-søgning

Denne funktion kræver et Professional- eller Teams-abonnement.

Boolean-søgning bruger operatører, der kan kombinere eller ekskludere bestemte udtryk i en søgeforespørgsel. I Evernote kan du søge ved hjælp af operatørerAND, OR, NOT og ( ). Nedenfor ses et par eksempler. Besøg Brug Boolean-søgning til målrettede søgeresultater for at læse mere.

Mere information om det fulde bibliotek med Evernote-søgeoperatører findes på siden med specifikationerne af vores søgesyntaks .

Nøgleord:

• filter
  • søg
  • avanceret søgning
  • sådan søger du
  • syntaks