Ofte stillede spørgsmål om Work Chat

< Forrige / Næste >

Ofte stillede spørgsmål om Work Chat

EMNER INKLUDERET I DENNE ARTIKEL:

• Generel information
  • Chat
  • Deling af noter og notesbøger
  • Fejlfinding

Generel information

Hvordan knytter jeg min e-mailadresse til min Evernote-konto for Work Chat?

1. Bed en anden person om at sende en Work Chat-besked til din e-mailadresse
  2. Klik på linket i e-mailen for at åbne loginsiden til Evernote
  3. Log ind på din primære Evernote-konto via loginsiden

Denne proces knytter modtagerens e-mailadresse til din Evernote-konto. Du kan gentage denne proces for så mange e-mailadresser du vil have tilknyttet din Evernote-konto.

Hvordan ændrer jeg profilnavn og -billede i min chatprofil?

Du kan ændre dit profilnavn og -billede via dine kontoindstillinger i Evernote Web.

Hvordan fjerner jeg en e-mailadresse, der er blevet tilknyttet min Evernote-konto?

1. Gå til dine Kontoindstillinger i Evernote Web
  2. Klik på Administrer e-mailadresser
  3. Fjern e-mailadressen

Hvor længe gemmes Work Chat-beskeder i Evernote?

Evernote gemmer dine Work Chat-meddelelser så længe de findes på din konto - præcis som det gør sig gældende med dine noter og notesbøger. Hvis du sletter din kopi af en Work Chat-meddelelse, så kan denne handling ikke fortrydes. Men hvis du sletter din kopi af en Work Chat-besked fra din egen Evernote-konto, så slettes disse beskeder dog ikke fra konti for de personer du har chattet med. Se vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger for at få mere information.

Hvordan sletter jeg en beskedtråd i Work Chat?

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, hover your mouse over the message thread you want to delete, then click the trash can button.

Ældre version af Evernote til Mac og Windows: Åbn din liste over Work Chat- beskeder, højreklik på den beskedtråd  du vil slette, og vælg derefter Slet chat.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then swipe left on the thread you'd like to delete and tap the red trash can button.

Ældre version af Evernote til iOS: Tryk på Work Chat-knappen (chatboble med en pil) på startskærmen, swipe til venstre på den beskedtråd du vil slette og tryk derefter på Slet.

• Android:  Tryk på Work Chat (chatboble med en pil) via menuen, tryk og hold på den beskedtråd du vil slette, og vælg derefter Slet chat.
  • Evernote Web (ældre version): Vælg Work Chat (chatboble med en pil) via menuen, hold musen over den beskedtråd du vil slette, og klik derefter på knappen Papirkurv.

Hvad sker der når jeg sletter en beskedtråd?

• Du vil ikke kunne gendanne den.
  • Eventuelle henvisninger til noter, der er blevet delt med dig i den pågældende tråd, vil ikke længere være tilgængelige. Du kan dog stadig få vist noterne hvis noten er fra en notesbog, som nogen har delt med dig.
  • Den tråd du har slettet vil stadig være synlig for andre deltagere i chatten på deres egne konti.

Kan jeg oprette sikkerhedskopier af mine Work Chat-beskeder?

Evernote gemmer alle dine kontodata på Evernote-serverne. Hvis du har en Evernote skrivebords-app installeret på din computer kan der ligeledes findes en lokal database med dit Evernote-indhold. På nuværende tidspunkt findes der dog ingen metode til at eksportere eller sikkerhedskopiere individuelle Work Chat-beskeder.

Kan jeg videresende e-mails med Work Chat-invitationer til en anden person?

Evernote anbefaler ikke at du videresender Work Chat-invitationer til en anden person eftersom invitationen er knyttet specifikt til din e-mailadresse. Hvis du videresender en invitation til en anden person kan det medføre, at vedkommende knytter din e-mailadresse til vedkommendes Evernote-konto.

Chat

Hvorfor kan jeg ikke se nogen Work Chat-funktioner i min Evernote-app?

Sørg for at du har de nyeste versioner af Evernote installeret på dine enheder. I Evernote Web skal du sørge for at bruge den ældre version, eftersom den aktuelle version af Evernote Web ikke understøtter Work Chat.

Kan jeg chatte med en person uden at dele en note?

Ja. Måden du starter en ny chat på varierer lidt afhængig af de forskellige enheder:

• The new Evernote for Mac and Windows: Select Work Chat from the navigation menu, then click the New Chat button (pencil in a square).

Ældre version af Evernote til Mac og Windows: Vælg Work Chat via navigationsmenuen og klik derefter på knappen + Ny chat øverst i din liste over beskeder.

• The new Evernote for iOS: Tap the three lines in the bottom left corner to open the menu, tap on Work Chat, then tap the pen and paper icon in the top right of the Work Chat menu.

Ældre version af Evernote til iOS: Tryk på Work Chat (chatboble med en pil) på startskærmen, og tryk derefter på +-knappen.

• Android: Tryk på Work Chat (chatboble med en pil) via menuen, og tryk derefter på +-knappen.
  • Evernote Web (ældre version): Vælg Work Chat (chatboble med en pil) via menuen, og klik derefter på knappen 'Start en chat' (chatboble med en pil) i panelet, der kan skubbes ud.

Hvordan får jeg besked om nye chatbeskeder?

Hvis du har Evernote åben og er logget ind vises en meddelelse på din skærm. Du vil også se en tæller, der vises eller øges i antal hver gang du modtager en ny chat. Hvis du ikke er logget ind skal du gøre det før du kan se en chat. Hvis din mobilenhed understøtter push-meddelelser vil du få en sådan når du modtager en ny chatbesked.

Kan jeg føje deltagere til eller fjerne deltagere fra en chat?

Nej, når du forsøger at føje en ny person til en chat oprettes der automatisk en ny chat for at holde informationen privat. Hvis du vil fjerne en person skal du starte en ny chat.

Kan jeg chatte med en person, der ikke bruger Evernote?

Start en ny chat som normalt og indtast en e-mailadresse eller et telefonnummer* på den person, du gerne vil chatte med (i feltet hvor der står 'Indtast navn eller e-mailadresse'). Når vedkommende er inviteret vil personen modtage en e-mail eller sms med besked om, at de har modtaget en chat fra dig. Herefter kan personen vælge at tilmelde sig eller logge på Evernote for at se og deltage i chatten.

Bemærk: Funktionen for sms-invitation er ikke tilgængelig i alle lande.

Hvordan kan en person, der ikke bruger Evernote, få vist og svare på en chat, jeg har sendt vedkommende?

Når vedkommende modtager en e-mail eller sms med en invitation til at se din chat, så vil personen samtidig modtage et link til at installere Evernote.

Bemærk: Funktionen for sms-invitation er ikke tilgængelig i alle lande.

Hvad sker der hvis jeg sender en chat til en e-mailadresse, der ikke er knyttet til modtagerens Evernote-konto?

Du behøver ikke bekymre dig om hvorvidt en e-mail er knyttet til en chatmodtagers konto. Hvis personen allerede har en eksisterende Evernote-konto og du har sendt en chat til et telefonnummer eller e-mailadresse, der ikke er knyttet til den pågældende konto, så kan vedkommende enten logge ind på Evernote ved hjælp af deres eksisterende Evernote-kontooplysninger eller tilføje de nye kontaktoplysninger til deres eksisterende konto.

Kan en Evernote Business-kontoadministrator få vist, redigere eller slette Work Chat-beskeder?

Ikke på nuværende tidspunkt. Evernote Business-kontoadministratorer kan kun få vist, redigere eller slette chats, som de selv har deltaget i. Chats er private for deltagerne.

Deling af noter og notesbøger

Hvordan deler jeg en note i Work Chat?

• På computere: Vælg en note fra notelisten og klik på Del eller træk og slip noter fra notelisten direkte til en chat.
  • På mobile enheder: Vælg en note fra notelisten og tryk på Work Chat-knappen (chatboble med en pil).

Kan jeg dele noter med flere personer?

Ja. Del noter som normalt ville dele med én person i Work Chat, og inviter derefter flere personer til chatten. Når du klikker på Send og andre personer accepterer din chatinvitation vil de se den note, du har delt med dem.

Bemærk: Når du deler noter med flere personer i en chat kan alle, du har delt med, aktivt deltage i den pågældende chat.

Er andre personer nødt til at downloade Evernote for at få vist delte noter og notesbøger?

Ingen. Andre personer behøver ikke at downloade en Evernote-klient eller bruge Evernote igen. Du behøver ikke bekymre dig om hvorvidt de personer du deler en Work Chat med har Evernote eller ej - det er en udbredt misforståelse! De pågældende personer vil modtage en e-mail med et link for at se noten i en webbrowser. Præcis som med Google Docs og andre samarbejdsværktøjer skal alle logge ind (hvis de allerede har en Evernote-konto) eller oprette en Evernote-konto før de kan få vist noten, så vi kan håndhæve dine delingstilladelser.

Hvordan kan jeg få vist en note, der er delt med mig i en chat?

1. Tryk på Work Chat på startskærmen (mobil) eller via sidemenuen (computere)
  2. Find chatten der modsvarer den delte note
  3. Rul gennem chatten for at finde den delte note og vælg den for at få den vist

Hvis jeg konfigurer delingstilladelser for en note, som jeg deler med en anden eller flere andre personer, vil det så påvirke delingstilladelserne for den notesbog, som noten findes i?

Notetilladelser er adskilt fra notesbogstilladelser. Du bør have det højest tilgængelige tilladelsesniveau der er tilgængeligt for dig og som du har indstillet for noten og notesbogen. Det betyder, at hvis du deler en note med en person med 'Kan redigere og invitere'-tilladelse, og den pågældende note findes i en notesbog som personen kun har 'Kan få vist' -tilladelse til, så kan personen stadig redigere den enkelte note og dele det med andre. Notetilladelser kan gives eller opgraderes i Work Chat, men de kan aldrig nedgraderes. Det vil med andre ord sige, at når du deler en note i en chat og angiver tilladelser, så kan du kun ændre modtagerens tilladelse fra 'Kan få vist' til 'Kan redigere' og ikke fra 'Kan redigere' til 'Kan få vist'.

Kan jeg ændre eller fjerne tilladelser til noter som jeg har delt i Work Chat?

Ja. Hvis du har 'Kan redigere og invitere'-tilladelse for den notesbog, der indeholder noten, så åbner du noten fra en hvilken som helst computer- eller mobilklient for at ændre tilladelsesniveauer eller helt stoppe delingen af en note.

Læs mere om ændring af tilladelser og adgang når du deler noter

Hvordan stopper jeg med at dele en note?

For at stoppe delingen af en note skal du åbne noten og derefter gøre følgende:

Windows:

The new Evernote for Windows
  • Vælg Del-ikonet, klik på den lille pil nedad til højre for navnet/navnene på de(n) bruger(e) du ikke længere ønsker at dele noten med, og vælg derefter Fjern adgang

Ældre version af Evernote til Windows

• Vælg Note > Del > Del note... via menulinjen, og klik derefter på den lille pil nedad til højre for navnet på den/de person(er) du ikke længere ønsker at dele noten med og vælg derefter Fjern adgang...

Mac:

The new Evernote for Mac
  • Vælg Del-ikonet, klik på den lille pil nedad til højre for navnet/navnene på de(n) bruger(e) du ikke længere ønsker at dele noten med, og vælg derefter Fjern adgang

Ældre version af Evernote til Mac

• Vælg Note > Mere deling > Tilladelser... og klik derefter på 'X' ved siden af navnet på den modtager, du ikke længere ønsker at dele noten med

iPhone, iPad og iPod touch:

Det nye Evernote til iOS

• Tryk på Del-ikonet, vælg navn eller e-mailadresse på den modtager du ikke længere ønsker at dele noten med, og tryk derefter på Fjern adgang

Ældre version af Evernote til iOS

• Tryk på infoknappen (i) og derefter på Notetilladelser efterfulgt at navnet eller e-mailadressen på den modtager du ikke længere ønsker at dele noten med, og tryk derefter på Stop deling (eller tryk på Stop deling med alle)

Android:

• Tryk på Info-knappen (i) og derefter på Notatilladelser, hvorefter du trykker på knappen med de tre prikker og endelig på Stop deling

Evernote Web (ældre version):

• Klik på Info-knappen (i) og vælg Rediger deling, og klik derefter på 'X' ved siden af navnet på den modtager, du ikke længere ønsker at dele noten med

Hvordan stopper jeg med at dele en notesbog?

Sådan stopper du med at dele en notesbog:

Windows:

Det nye Evernote til Windows

• Vælg Notesbøger i navigationsmenuen, klik på knappen Flere handlinger (tre prikker) til højre for notesbogen, og vælg Del notesbog..., og klik derefter på den lille pil nedad til højre for navnet/navnene på de(n) bruger(e) du ikke længere ønsker at dele notesbogen med, og vælg Fjern adgang

Ældre version af Evernote til Windows

• Højreklik på en notesbog via notesbogslisten, vælg Del notesbog..., klik på Rediger notesbogstilladelser og klik derefter på X ved siden af navnet/navnene på de(n) bruger(e) du ikke længere ønsker at dele notesbogen med

Mac:

Det nye Evernote til Mac

• Vælg Notesbøger i navigationsmenuen, klik på knappen Flere handlinger (tre prikker) til højre for notesbogen, og vælg Del notesbog..., og klik derefter på den lille pil nedad til højre for navnet/navnene på de(n) bruger(e) du ikke længere ønsker at dele notesbogen med, og vælg Fjern adgang

Ældre version af Evernote til Mac

• Højreklik på en notesbog via notesbogslisten, vælg Rediger deling... eller Administrer notesbogstilladelser..., og klik derefter på 'X' ud for navnet på den modtager du ikke længere ønsker at dele notesbogen med

iPhone, iPad og iPod touch:

Det nye Evernote til iOS

• Åbn notesbogen, tryk på Del-ikonet over notesbogens titel og vælg navn eller e-mailadresse på den modtager du ikke længere ønsker at dele noten med, og tryk derefter på Fjern adgang

Ældre version af Evernote til iOS:

• Tryk på Rediger i notesbogslisten og derefter på infoknappen (i), efterfulgt af Notetilladelser og sidenhen navnet eller e-mailadressen på den modtager du ikke længere ønsker at dele notesbogen med, og tryk til sidst på Stop deling

Android:

• Åbn notesbogen, tryk på menuen Muligheder (knap med tre prikker), tryk på Rediger deling, og tryk derefter på navnet eller e-mailadressen på den modtager du ikke længere ønsker at dele notesbogen med, og tryk til sidst på Stop deling

Evernote Web (ældre version):

• Åbn notesbogen, klik på Info-knappen (i) og vælg Rediger deling, og klik derefter på 'X' ved siden af navnet på den modtager, du ikke længere ønsker at dele notesbogen med

Kan jeg dele en note ved hjælp af et offentligt link?

Ja. Hvis du ejer en bestemt notesbog eller har ‘Kan redigere og invitere’-tilladelser til en delt notesbog/virksomhedsnotesbog, så kan du dele noter fra den pågældende notesbog ved at vælge ‘Kopiér offentligt link’ eller ‘Del notesbog...’ via mulighederne på Del-knappen.

Kan jeg dele en note via e-mail uden at bruge Work Chat?

Ja. E-mail note-funktionen gør det muligt at dele en note via e-mail. Din note konverteres til HTML og placeres i en e-mailbesked. Nogle gange fungerer det fint, og andre gange bliver mailkonverteringen mindre vellykket med f.eks. skæve billeder og andre formateringsproblemer. Denne metode er brugbar når du ikke ønsker at folk skal få opdateringer, eller når du er ligeglad med om de e-mailer noten videre til andre. Vi har nedtonet denne funktion til fordel for Work Chat, eftersom Work Chat gør det muligt for modtagerne at redigere og samarbejde om en note du deler med dem. Dette er en ny funktion.

Læs mere om hvordan du sender en note via e-mail uden at bruge Work Chat

Jeg ser folks ansigter på delte noter. Hvad betyder det?

Evernote viser dig nu navnene og profilbillederne på de personer, der får vist/redigerer en note; dette vises i realtid. Du kan se profilbillederne på op til tre personer, der er til stede samtidig. Hvis mere end tre personer er til stede på samme tid vil du ligeledes se enten Work Chat-knappen (mobil) eller en knap med antallet af tilstedeværende personer (computer), som du kan klikke eller trykke på for at få vist den fulde liste over personer. Du kan starte en chat med en hvilken som helst af disse personer ved at klikke eller trykke på vedkommendes profilbillede.

Fejlfinding

Hvorfor modtager jeg ikke e-mails om Work Chat-invitationer?

Kontroller følgende:

• There are no typos in the name or email address that the sender input
      • Afsenderen kan dobbelttjekke chatoplysningerne under fanen info (i)
    • The message did not get routed to your spam or trash folder
      • I emnelinjen skal der stå "[Afsender] har sendt dig en chat i Evernote” og e-mailen skal være afsendt fra mailadressen no-reply@evernote.com
    • You have not already received an invitation email from the same person in the past 30 days
      • Invitationer sendes kun fra en person én gang hver 30. dag, så gå tilbage til den originale invitation for at åbne chatten

Hvorfor modtager jeg ikke meddelelser om Work Chat-beskeder?

For mobilenheder der understøtter push-meddelelser skal du sørge for, at push-meddelelser er aktiveret eller slået til for Evernote. På computere skal du sørge for, at din Evernote-app er åben og at du er logget ind. Hvis du ikke er logget ind vil du modtage en e-mail efter 30 minutter og igen efter 72 timer hvis du stadig har ulæste beskeder i Evernote.

Nøgleord:

• chat
  • samarbejde
  • rediger og inviter
  • tilladelser
  • offentligt link
  • send en chat
  • send en besked
  • del en note
  • deling af noter
  • få vist og rediger
  • work chat