Tildel en opgave til en person

< Forrige / Næste >

Tildel en opgave til en person

Sørg for at hvert eneste projekt forløber som planlagt ved at tildele opgaver til andre. Når du tildeler en opgave til en anden person, så vises opgaven i Opgaver-visningen i vedkommendes app.

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig med et Professional- eller Teams-abonnement.

Tildel en opgave til en person

Når du tildeler en opgave til en person, så vil vedkommende modtage en underretning via e-mail. Hvis du ønsker at overtageren skal se både selve opgaven og indholdet af den note, som opgaven findes i, så skal du dele den pågældende note med vedkommende.

Følg nedenstående trin for dit operativsystem for at tildele en opgave til en person.

• Mac

1. Klik et vilkårligt sted i opgavetitlen for at bringe redigeringsværktøjet til opgaver frem.
    2. Klik på knappen Tildel opgave (person i en cirkel).
    3. Indtast navnet eller e-mailadressen på den person du vil tildele opgaven.
    4. Klik på Færdig.
  • Windows

1. Klik et vilkårligt sted i opgavetitlen for at bringe redigeringsværktøjet til opgaver frem.
    2. Klik på knappen Tildel opgave (person i en cirkel).
    3. Indtast navnet eller e-mailadressen på den person du vil tildele opgaven.
    4. Klik på Færdig.
  • Web

1. Klik et vilkårligt sted i opgavetitlen for at bringe redigeringsværktøjet til opgaver frem.
    2. Klik på knappen Tildel opgave (person i en cirkel).
    3. Indtast navnet eller e-mailadressen på den person du vil tildele opgaven.
    4. Klik på Færdig.

Vis tildelte opgaver i Opgaver-visningen

'Tildelt'-fanen i Opgaver-visningen

For at få vist tildelte opgaver skal du klikke på fanen "Tildelt" i Opgaver-visningen.

Du kan se opgaver der er tildelt dig samt opgaver der er tildelt andre (afhængig af din abonnementsordning).

Klik på en opgavetitel for at få vist dens detaljer. Hvis du har adgang til den note, som opgaven findes i, skal du klikke på notetitlen under opgaven for at åbne noten.

Redigering og tilladelser

Når du tildeler en opgave til en person, så kan overtageren foretage følgende handlinger:

• Redigere titlen
  • Tilføje eller redigere forfaldsdatoen
  • Tilføj en påmindelse
  • Tilføje eller fjerne et flag
  • Fjerne tildeling fra opgaven
  • Markere opgaven som afsluttet

Hvis du deler den note som opgaven findes i, så kan du udover at tildele opgaven også give redigeringstilladelser. Dette gør det muligt for overtageren at foretage følgende handlinger:

• Flytte opgaven til en anden note
  • Flytte opgaven inde i noten
  • Slette opgaven

Dele en note med en tildelt opgave

Når du tildeler en opgave til en person, så deler du ikke automatisk den note, som opgaven findes i. Deling af noten er en separat og valgfri handling. Når du deler noten skal overtageren desuden få adgang til den via afsnittet "Delt med mig" i vedkommendes app før noten vil være tilgængelig i Opgaver-visningen.

Her er et scenarie hvor du måske gerne vil dele noten:

• Du har taget noter under et møde, og flere opgaver skal delegeres til medlemmer af dit team. Du vil gerne tildele opgaverne til teamet og ønsker desuden at dele noten med alle teammedlemmer, så de kan se mødenoterne og få den rette kontekst for deres handlingspunkter.

Her er et scenarie hvor du måske ikke ønsker at dele noten:

• Du har en note med dine personlige opgaver og handlingspunkter. Du vil gerne tildele en af opgaverne til en anden person, men du ønsker ikke dele hele din personlige note med vedkommende.

E-mailmeddelelser

Når du tildeler en opgave til en person, så modtager vedkommende en e-mail med en meddelelse om, at du har tildelt opgaven. Vedkommende modtager ligeledes e-mailmeddelelser hvis du gør et af følgende:

• Markerer opgaven som afsluttet
  • Fjerner tildeling fra opgaven
  • Tildeler opgaven til en anden

Omvendt, hvis overtageren udfører en af ovenstående handlinger, så vil du (personen der har tildelt) modtage e-mailmeddelelser.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg læse mere om opgaver?

For at få mere at vide kan du se Oversigt over Opgaver.

Kan jeg tildele mig selv en opgave?

Ja! Indtast blot dit eget navn eller din e-mailadresse når du tildeler opgaven.

Kan jeg tildele en opgave til mere end én person?

Nej. Hver opgave kan kun tildeles én person ad gangen.

Kan jeg tildele en note til en person?

Nej. Kun individuelle opgaver kan tildeles; ikke en hel note. Du kan dele en note der indeholder opgaver med en person, men opgaverne skal stadig tildeles individuelt for at blive vist under "Tildelt"-afsnittet i vedkommendes Opgaver-visning.

Kan jeg tildele en opgave til en person, der ikke har en Evernote-konto?

Ja! Du kan tildele en opgave til en hvilken som helst person - også selvom vedkommende ikke har en Evernote-konto. Opgaven åbnes i et webbrowservindue, og overtageren vil kunne se opgaven og markere den som fuldført (eller alternativt fjerne markeringen). Hvis du gerne vil have, at overtageren skal kunne redigere opgaven, så skal vedkommende oprette en Evernote-konto.

Hvorfor ser jeg opgaver der ikke tilhører mig under fanen Tildelt?

Der kan findes opgaver, der er blevet tildelt andre personer, og som findes i noter du har adgang til (f.eks. i en delt notesbog eller et projektområde).

Hvorfor startes Evernote Legacy når jeg klikker på en tildelt opgave?

Hvis du har både Evernote Legacy og det nye Evernote til Mac eller Windows installeret og du klikker på "Start Evernote" på den side du ser når du klikker på en tildelt opgave via en e-mail, så startes Evernote Legacy. Eftersom Evernote Legacy ikke understøtter Opgaver, så skal du manuelt åbne den nye Evernote-app for at få vist dine tildelte opgaver.

Hvorfor ser jeg ikke se min opgave når jeg klikker på "Fortsæt i browser"?

Du bruger muligvis en ældre version af Evernote Web, der ikke understøtter Opgaver. Besøg Skift til det nye Evernote Web (version 10+) for at læse hvordan du skifter til den nye version af Evernote Web.