Tilpas tastaturgenveje

< Forrige / Næste >

Tilpas tastaturgenveje

Du kan tilpasse en hvilken som helst af de globale tastaturgenveje for at få Evernote til at fungere bedre for dig. Hvis du har et Personal-, Professional- eller Teams-abonnement kan du tilpasse yderligere tastaturgenveje.

Globale tastaturgenveje

Globale tastaturgenveje giver dig mulighed for at aktivere bestemte Evernote-funktioner ved at bruge en unik kombination på dit tastatur, også når Evernote kører i baggrunden. Der findes i øjeblikket fem globale tastaturgenveje, som du kan tilpasse:

• Nyt notevindue
  • Indsæt i Evernote
  • Søg i Evernote
  • Åbn Evernote-hjælper
  • Klip skærmbillede

Bemærk: Denne artikel henviser kun til tastaturgenveje i det nye Evernote til Mac og det nye Evernote til Windows i version 10.9 og senere.

Tilpas dine genveje

For at tilpasse dine genveje skal du gå til Hjælp > Tastaturgenveje via menulinjen eller bruge Cmd + / (Mac) eller Ctrl + / (Windows) på dit tastatur. Panelet med Tastaturgenveje åbnes fra højre side af appen. For at tilpasse en genvej skal du dobbeltklikke på den pågældende genvej og skrive en ny tastekombination. Den gemmes automatisk.

Panel med Tastaturgenveje

Gendan standarder

For at gendanne standardgenveje skal du klikke på knappen Flere handlinger (tre prikker) i panelet Tastaturgenveje og derefter klikke på Gendan standarder.

Ofte stillede spørgsmål

Vil du tilføje flere tilpassede genveje eller tillade tilpasning af andre nuværende genveje?

Ja. Denne artikel beskriver hvad der på nuværende tidspunkt kan tilpasses, og vi opdaterer den når flere muligheder bliver tilgængelige.

Hvorfor gør min genvej noget andet end forventet?

Mange apps tilbyder globale tastaturgenveje, så du bør sikre dig at du bruger en unik tastekombination, der ikke allerede anvendes af en anden app. Hvis du finder ud af, at den genvej, du indtaster, starter en anden app eller udfører en anden handling end forventet, så bør du finde ud af hvor problemet opstår og løse det.

Hvorfor bliver min ønskede tastekombination ikke gemt?

Der kan være flere grunde til at det sker.

• Du har muligvis indtastet en tastekombination, der allerede er i brug. I dette tilfælde vil du se en fejlmeddelelse, der viser at din valgte tastekombination bruges af en anden genvej. Klik et vilkårligt sted for at nulstille til standardindstillingen, og prøv derefter en ny og unik tastekombination.
  • Du har muligvis indtastet en ugyldig tastekombination. Tastekombinationen skal indeholde en ændringstast (shift, cmd, ctrl, tab, option, win-tast eller lignende) efterfulgt af en ikke-ændringstast (bogstav, tal, funktionstast eller lignende).

Hvorfor kan jeg ikke tilpasse alle mine genveje?

Alle Evernote-kunder kan tilpasse deres globale tastaturgenveje. Kunder med et Personal-, Professional- eller Teams-abonnement kan tilpasse yderligere genveje. Redigeringsrelaterede genveje som f.eks. kopiér (Cmd/Ctrl+C) og indsæt (Cmd/Ctrl+V) samt tekstformateringsgenveje såsom fed (Cmd/Ctrl+B) kan ikke redigeres.